Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Říká se, že čas zahojí všechny rány. Nesouhlasím. Rány přetrvávají. Čas a rozum chrání duševní zdraví, rány zakrývají jizvy a bolest ustupuje, ale nikdy nezmizí.
(Rose Kennedyová)

Dýňová krémová polévka

Barbora
23. 10. 2011
Dýňová krémová polévkaZahoďte zábrany, pokud jste odkojeni bramboračkou nebo nudlovou polévkou, a zkuste využít darů podzimu. Dýně je zatím stále nedoceněná surovina. Pro začátek doporučujeme zkusit jednoduchou polévku.

Na přípravu potřebujeme:

- 1 menší dýni Hokaido (vybíráme takovou, která není zejména u stopky nahnilá – někdy je v obchodě problém narazit na správnou velikost nebo kvalitu, protože zatím ji lidé stále kupují převážně jako dekoraci místo surovinu, a tak nemusí jít všude dobře na odbyt)

- 2 menší brambory

- 2 větší stroužky česneku

- 1 cibuli
Pro zvýraznění chuti 1 kostičku masoxu

Dále sůl, trochu pepře, nové koření

Kdo chce výživnější variantu, může přidat smetanu, polévka bude sytější.

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čím menší, tím dřív bude polévka hotová. Do hrnce s vodou přidáme k dýni brambory, rovněž na kostičky. Jakmile začne voda vřít, přidáme masox. K tomu oloupaný a najemno utřený česnek a na droboučko pokrájenou cibuli.

Vaříme tak dlouho, dokud dýně a brambory nejsou měkké.

Abychom získali krémovou polévku, tak vše, co je v hrnci, najemno rozmixujeme. Dáme znovu do hrnce, přidáme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s celozrnným pečivem nebo osmažíme kostičky z chleba nebo pečiva. Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka