Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kreslit ženy, ty krásné ženy, jejich geniální linie… Myslím, že mám krásné „povolání“…
(Egon Schiele)

Špenátová polévka

Jana Kučerová
9. 4. 2009
Špenátová polévkaPotřebujeme:

1/2 sáčku mraženého sekaného špenátu
4 menší brambory
2 -3 stroužky česneku
250 ml mléka
kousek másla
lžičku olivového oleje
petrželku
sůl

Postup:

V kastrolu rozehřejeme máslo a aby se nepřepalovalo, přidáme lžičku oleje. Pak přidáme brambory na kostky, mražený špenát a jemně orestujeme. Kdo má rád výraznější chuť, může použít kořenicí směs, například Vegetu. Česnek nadrobno utřeme a přidáme do kastrolu. Zase chvíli orestujeme a když je špenát uplně prohřátý, přilijeme mléko. Osolíme, přidáme trošku Vegety a dovaříme.

Je to rychlá, vynikající polévka. Kdo nemá rád brambory, nemusí je dávat do polévky a místo toho si může opéci na kostičky nakrájenou housku a tu pak vsypat přímo do talíře a polévku tím zahustit.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur