Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Lásce a vaření se oddávejte bez ohledu na nebezpečí.
(Dalajláma)

Srbská čorba

lenig
27. 1. 2009
Srbská čorbaVážení a milí přátelé, chodím denně na obědy a tuhle jsme všichni u stolu dumali, cože nám to dali za výbornou polévku. U nás v jídelně vaří vždycky chutné polévky, ale zde jsme se shodli na tom, že ta dnešní je úplně nej…a chutnala nám i více než „druhé“ jídlo..

Líná huba, holé neštěstí…. řekla jsem si a požádala hlavní kuchařku o recept!

Jsem kamarádka a tak se s Vámi podělím :-)

Srbská čorba

Ingredience:

25 dkg vepřové plece
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
4 brambory
lečo (mražené nebo steril.)
hrášek (mražený)
kečup sladký (protlak)
nové koření, bobkový list,
sůl, pepř, sladká paprika
olej
hladká mouka

Postup:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme maso nakrájené na malé kostičky (nebo pomleté), opečeme ho. Vmícháme papriku, sůl a vše zalijeme vodou a vaříme. Když je maso skoro měkké, přidáme koření, zeleninu nakrájenou na kostičky (nudličky), brambory, lečo, hrášek, kečup a vaříme. Vyjmeme koření a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme.

Musím říci, že doma jsem tuto mamku dělala již 2x a vždy s úspěchem… dobrou chuť přeji všem… LeniG

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur