Kulajda po pošumavsku
ivbara
5. 6. 2022
Tento recept doporučuji těm, co nemají rádi kopr :-)
Potřebujeme:
- 2 – 3 brambory
- větší hrst sušených hub
- menší cibuli, mrkev
- bobkový list, nové koření a pepř, sůl
- polohrubou mouku a mléko nebo smetanu
- vařená vajíčka (jedno na osobu)
Dáme vařit houby (sušené nebo syrové, dají se použít i nakládané, ale ty nevaříme tak dlouho), cibuli nakrájenou na kostičky, mrkev na kostičky, brambory na kostičky, bobkový list, nové koření a pepř (dávám raději mletý) a sůl.
Těsně před uvařením se zavaří zátřepkou buď mléko s hladkou moukou nebo smetanou. Když odstavíme polévku z ohně, tak ji okyselíme.
Nakonec dáme do hotové polévky oloupané vařené vajíčko, nakrájené na kousky. Pokud někdo nemá vajíčko v polévce rád, tak ho nedáváme do polévky, ale strávníkům na talíř.
Přeji dobrou chuť :-)
5. 6. 2022

Potřebujeme:
- 2 – 3 brambory
- větší hrst sušených hub
- menší cibuli, mrkev
- bobkový list, nové koření a pepř, sůl
- polohrubou mouku a mléko nebo smetanu
- vařená vajíčka (jedno na osobu)
Dáme vařit houby (sušené nebo syrové, dají se použít i nakládané, ale ty nevaříme tak dlouho), cibuli nakrájenou na kostičky, mrkev na kostičky, brambory na kostičky, bobkový list, nové koření a pepř (dávám raději mletý) a sůl.
Těsně před uvařením se zavaří zátřepkou buď mléko s hladkou moukou nebo smetanou. Když odstavíme polévku z ohně, tak ji okyselíme.
Nakonec dáme do hotové polévky oloupané vařené vajíčko, nakrájené na kousky. Pokud někdo nemá vajíčko v polévce rád, tak ho nedáváme do polévky, ale strávníkům na talíř.
Přeji dobrou chuť :-)
Tweet |