Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Proč nám skvělá technika, která šetří práci a usnadňuje život, dosud přinesla tak málo štěstí? Odpověď je prostá: protože jsme se jí nenaučili rozumně užívat.
(Albert Einstein)

Cingrlingová polívka

ivbara
21. 12. 2007
Cingrlingová polívkaCingrlingová – znamená ode všeho něco, a tuto polévku mám spojenou s vánoci, i když je to v podstatě zeleninová polívčička s houbami.

Vařím ji každý rok místo rybí polévky, kterou děti ani já nejíme. Dá se do ní přidat pro chuť kapří mlíčí, ale já osobně ho nedávám.

Potřebujeme:
Kořenovou zeleninu nastrouhanou(mrkev, celer, petrzel dle chuti), máslo na osmažení zeleniny, sůl, 2 lžíce mouky nebo krupicky (ale nemusí být), sušené houby, mražený hrášek, máslo na chuť
a opečený nakrájený rohlík (dle chuti).

Zeleninu osmažíme, přidáme krupičku (ale není
nutné), předem namočené sušené houby a uvaříme do poloměkka. Nakonec přidáme mražený hrášek a čerstvé máslo pro chuť.

Na talíř můžeme přidat i nakrájený opečený rohlík (krásně chroupe – a to měly
děti z polévky nejraději :) 

Dobrou chuť…

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 620 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 19.04.2024 a svátek má Rostislav