Cingrlingová polívka
ivbara
21. 12. 2007
Cingrlingová – znamená ode všeho něco, a tuto polévku mám spojenou s vánoci, i když je to v podstatě zeleninová polívčička s houbami.
Vařím ji každý rok místo rybí polévky, kterou děti ani já nejíme. Dá se do ní přidat pro chuť kapří mlíčí, ale já osobně ho nedávám.
Potřebujeme:
Kořenovou zeleninu nastrouhanou(mrkev, celer, petrzel dle chuti), máslo na osmažení zeleniny, sůl, 2 lžíce mouky nebo krupicky (ale nemusí být), sušené houby, mražený hrášek, máslo na chuť
a opečený nakrájený rohlík (dle chuti).
Zeleninu osmažíme, přidáme krupičku (ale není
nutné), předem namočené sušené houby a uvaříme do poloměkka. Nakonec přidáme mražený hrášek a čerstvé máslo pro chuť.
Na talíř můžeme přidat i nakrájený opečený rohlík (krásně chroupe – a to měly
děti z polévky nejraději :)
Dobrou chuť…
21. 12. 2007

Vařím ji každý rok místo rybí polévky, kterou děti ani já nejíme. Dá se do ní přidat pro chuť kapří mlíčí, ale já osobně ho nedávám.
Potřebujeme:
Kořenovou zeleninu nastrouhanou(mrkev, celer, petrzel dle chuti), máslo na osmažení zeleniny, sůl, 2 lžíce mouky nebo krupicky (ale nemusí být), sušené houby, mražený hrášek, máslo na chuť
a opečený nakrájený rohlík (dle chuti).
Zeleninu osmažíme, přidáme krupičku (ale není
nutné), předem namočené sušené houby a uvaříme do poloměkka. Nakonec přidáme mražený hrášek a čerstvé máslo pro chuť.
Na talíř můžeme přidat i nakrájený opečený rohlík (krásně chroupe – a to měly
děti z polévky nejraději :)
Dobrou chuť…
Tweet |