Cingrlingová polívka
ivbara
21. 12. 2007
21. 12. 2007
Cingrlingová – znamená ode všeho něco, a tuto polévku mám spojenou s vánoci, i když je to v podstatě zeleninová polívčička s houbami.
Vařím ji každý rok místo rybí polévky, kterou děti ani já nejíme. Dá se do ní přidat pro chuť kapří mlíčí, ale já osobně ho nedávám.
Potřebujeme:
Kořenovou zeleninu nastrouhanou(mrkev, celer, petrzel dle chuti), máslo na osmažení zeleniny, sůl, 2 lžíce mouky nebo krupicky (ale nemusí být), sušené houby, mražený hrášek, máslo na chuť
a opečený nakrájený rohlík (dle chuti).
Zeleninu osmažíme, přidáme krupičku (ale není
nutné), předem namočené sušené houby a uvaříme do poloměkka. Nakonec přidáme mražený hrášek a čerstvé máslo pro chuť.
Na talíř můžeme přidat i nakrájený opečený rohlík (krásně chroupe – a to měly
děti z polévky nejraději :)
Dobrou chuť…
Vařím ji každý rok místo rybí polévky, kterou děti ani já nejíme. Dá se do ní přidat pro chuť kapří mlíčí, ale já osobně ho nedávám.
Potřebujeme:
Kořenovou zeleninu nastrouhanou(mrkev, celer, petrzel dle chuti), máslo na osmažení zeleniny, sůl, 2 lžíce mouky nebo krupicky (ale nemusí být), sušené houby, mražený hrášek, máslo na chuť
a opečený nakrájený rohlík (dle chuti).
Zeleninu osmažíme, přidáme krupičku (ale není
nutné), předem namočené sušené houby a uvaříme do poloměkka. Nakonec přidáme mražený hrášek a čerstvé máslo pro chuť.
Na talíř můžeme přidat i nakrájený opečený rohlík (krásně chroupe – a to měly
děti z polévky nejraději :)
Dobrou chuť…
Tweet |