Bramborizza
I. T.
2. 5. 2022
2. 5. 2022
Chcete vyzkoušet dobrotu, která je něčím mezi bramborákem a pizzou? Zkuste bramborizzu :-)
Suroviny:
4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl
Postup:
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev – posolíme.
Převrátíme na druhou stranu – opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit.
Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením.
Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr.
Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak.
Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd).
Dobrou chuť!
Pizza topping od Vera Kratochvil
Suroviny:
4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl
Postup:
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev – posolíme.
Převrátíme na druhou stranu – opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit.
Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením.
Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr.
Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak.
Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd).
Dobrou chuť!
Pizza topping od Vera Kratochvil
Tweet |