Pizza rohlíčky
Ivana Tichá
19. 4. 2022
Nevíte, co dobrého zkusit o víkendu? Máme pro vás tip: PIZZA ROHLÍČKY!
Potřebujeme:
‑ 600 g hladké mouky
‑ 300 ml mléka
‑ 50 g droždí
‑ 1 lžička krystalového cukru
‑ 150 ml oleje
‑ 1/2 lžíce vegety
‑ 1 lžička oregána
‑ 100 ml kečupu
‑ koření na pizzu
‑ 150 g plátkového sýra
‑ 100 g šunky
‑ 100 g slaniny
‑ 100 g eidamu
‑ 1 vejce
‑ mouka na posypání desky
‑ tuk na vymaštění plechu
POSTUP:
1. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 minut). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oregánem. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných častí a každou na pomoučené desce rozválíme do tvaru kruhu.
Všechny natřeme kečupem smíchaným s kořením na pizzu a rádélkem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
2. Na jednotlivé trojúhelníky dáme kousek plátkového sýra, slaniny a šunky. Trojúhelníky stáčíme od širšího okraje k užšímu.
3. Naplněné rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Náš tip:
Upečené rohlíky můžete ještě potřít prolisovaným česnekem s olivovým olejem…
19. 4. 2022

Potřebujeme:
‑ 600 g hladké mouky
‑ 300 ml mléka
‑ 50 g droždí
‑ 1 lžička krystalového cukru
‑ 150 ml oleje
‑ 1/2 lžíce vegety
‑ 1 lžička oregána
‑ 100 ml kečupu
‑ koření na pizzu
‑ 150 g plátkového sýra
‑ 100 g šunky
‑ 100 g slaniny
‑ 100 g eidamu
‑ 1 vejce
‑ mouka na posypání desky
‑ tuk na vymaštění plechu
POSTUP:
1. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 minut). Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oregánem. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných častí a každou na pomoučené desce rozválíme do tvaru kruhu.
Všechny natřeme kečupem smíchaným s kořením na pizzu a rádélkem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
2. Na jednotlivé trojúhelníky dáme kousek plátkového sýra, slaniny a šunky. Trojúhelníky stáčíme od širšího okraje k užšímu.
3. Naplněné rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Náš tip:
Upečené rohlíky můžete ještě potřít prolisovaným česnekem s olivovým olejem…
Tweet |