Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Není větší chyby, než přestat zkoušet.
(Johann Wolfgang Goethe)

Kefírka

Akvamarín
11. 11. 2021
KefírkaV naší rozvětvené rodině je to bezkonkurenčně nejoblíbenější moučník, protože je vláčný, vydrží dlouho chutný a není přesládlý.

Kefírku jíme doma, bereme ji s sebou i na výlety, protože ji snadno nakrájíme na kousky a uložíme do plastové krabičky. Drží tvar, nedrobí se. S čokoládovou polevou vypadá taky dobře, ale nemusí být, pokud ji budete brát s sebou na výlet.

Potřebujeme:
25 dkg hladké mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 2 dcl oleje, 10 dkg rozinek, 1 kefír, 1 lžička jedlé sody, 1 vejce, 2 lžíce kakaa

Všechny ingredience smícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se jednotlivé složky dokonale propojily. Plech na pečení vymažeme olejem, vlejeme do něj těsto a upečeme. Když moučník vychladne, potřeme ho polevou a pak nakrájíme.

Na polevu potřebujeme:
15 dkg cukru moučka, 5 dkg rozpuštěného horkého másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce teplé vody, rum – všechny ingredience smícháme a polevu naneseme na kefírku.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka