Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
(Jan Werich)

Rychlý rebarborový koláč

Iva
8. 1. 2022
Rychlý rebarborový koláčLéto je ideální dobou pro experimentování. Zkuste reveňový koláč! V některých rodinách ho pečou pravidelně, ale někteří mí přátelé ho zatím nepekli. Když jsem jim ale dala ochutnat, litovali, že to zatím nezkusili a slíbili, že ho také upečou.

Potřebujeme:
250 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 80 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli a zázvoru, 1 žloutek, 30 g másla, skořice, 3/4 hrnku mléka.
Na drobenku: cukr krystal, polohrubá mouka a máslo

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, zázvor, žloutek a máslo. Zaděláme kvásek z trochy cukru, vlažného mléka a droždí. Když kvásek vzejde, nalijeme ho do mísy a zaděláme těsto, které by mělo být středně tuhé. Necháme vykynout a pak přeneseme na plech. Na těsto naklademe oloupanou a nakrájenou rebarboru. Posypeme cukrem, kdo má rád, tak i skořicí a drobenkou. Pečeme tak dlouho, dokud drobenka nechytne zlatavou barvu.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona