Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Když je člověk šťastný, tak o tom neví.
(Jirka Bolech)

Galette – recept na slanou bretaňskou palačinku

Venušanka
8. 3. 2013
Galette – recept na slanou bretaňskou palačinkuNabízíme recept na pohankovou galette, což je bretanská slaná palačinka. Vynikající, rychlé pohoštění, ale klidně si to můžete dopřát i jako hlavní chod, protože zasytí.

Těsto:

- 500 ml mléka
- 50 g másla
- 180 g pohankové mouky
- 3 vejce
případně sůl dle chuti

Náplň:

- šunka
- sýr
(jarní cibulka, vejce…)


Z těsta uděláme palačinku, čím větší, tím lepší. Je dobré opéci palačinku z jedné strany. Otočíme a na stranu, která opečená není, poklademe náplň. Lze dát šunku, sýr, nadrobno nakrájený pórek nebo třeba umístit doprostřed vajíčko.

Opět tepelně zpracujeme – my jsme dělali galette v mikrovlnce, takže nebudeme dávat přesný návod na postup, každý má jiné možnosti.

Každopádně jsme si náramně pochutnali.

Překvapilo mne, jak je to rychlé a syté.

Doporučuji dát na pánev (do nádoby) méně tuku.

Pohankovou mouku jsme nekoupili, nahradili jsme ji pohankovou krupicí. Lze sehnat v prodejnách zdravé výživy, eventuelně třeba objednat přes web, ale to by se asi zbytečně prodražilo.

Inspirací nám byla návštěva nově otevřené palačinkárny v Liberci. A pak už jsme dali průchod naší fantazii a zkusili jsme to také.

Náplň můžete dát skutečně jakoukoli, kdo chce tučnější variantu, může sáhnout třeba po aglické slanině, přidat olivy, nastrouhat nivu…

Fantazii se meze nekladou.

Pochutnejte si!

galette s vajíčkem


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 598 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána