Koření na perníčky
Bertice
14. 2. 2022
14. 2. 2022
Aby perníčky hezky voněly a celý byt připomínal blížící se svátky, můžeme použít na jejich přípravu hotovou kořenící směs nebo si vybereme koření jednotlivě.
Vhodné jsou zejména: anýz, badyán, hřebíček, vanilkový lusk, citrónová či pomerančová kůra, muškátový oříšek, fenykl, pelyněk a další.
Koření by mělo být dobře umleto na mlýnku na koření a prosáto na jemném sítku a žádný druh by neměl převládat.
Pokud si sami chceme připravit zajímavou chuť dekorativního perníčku, můžeme nejdříve koření na papíře na plechu zahřát v troubě horké asi na 185 st.C a teprve pak rozemlít nebo rozmixovat na jemný prášek.
Takto ošetřené koření, pokud nám zbude, můžeme uchovat v tmavé uzavřené sklenici i několik měsíců.
Vhodné jsou zejména: anýz, badyán, hřebíček, vanilkový lusk, citrónová či pomerančová kůra, muškátový oříšek, fenykl, pelyněk a další.
Koření by mělo být dobře umleto na mlýnku na koření a prosáto na jemném sítku a žádný druh by neměl převládat.
Pokud si sami chceme připravit zajímavou chuť dekorativního perníčku, můžeme nejdříve koření na papíře na plechu zahřát v troubě horké asi na 185 st.C a teprve pak rozemlít nebo rozmixovat na jemný prášek.
Takto ošetřené koření, pokud nám zbude, můžeme uchovat v tmavé uzavřené sklenici i několik měsíců.
Tweet |