Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Říká se, že čas zahojí všechny rány. Nesouhlasím. Rány přetrvávají. Čas a rozum chrání duševní zdraví, rány zakrývají jizvy a bolest ustupuje, ale nikdy nezmizí.
(Rose Kennedyová)

Pečená zelenina

Bertice
20. 11. 2009
Pečená zeleninaPřinášíme recept na vynikající pečenou zeleninu. Co budeme potřebovat?

  • 1 střední fenykl
  • 20 ks drobnějších brambor
  • 4 střední cibule
  • 4 středně velké mrkve
  • 8 ks růžičkové kapustičky
  • 2 snítky cherry rajčat
  • 1 hlavičku česneku
  • olivový olej
  • 10 dkg strouhaného sýru (parmazán nebo i jiný)
  • pesto nebo kečup na dochucení
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky zelené perželky.
Jak dál?

Brambory dáme uvařit ve slupce do poloměkka. Do pekáčku nakrájíme zeleninu: cibuli a fenykl na špalíčky, mrkev na tenké šikmé plátky, brambory můžeme,ale nemusíme oloupat, růžičkovou kapustu na čtvrtky, rajčata necháme na stoncích a česnek rozloupeme na stroučky ,ale neoloupeme až po upečení.

Pečená zelenina

Přidáme bylinky: petržel i rozmarýn. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 st. Pečeme asi 40-50 minut, až zelenina zezlátne. Těsně před dopečením posypeme sýrem. Porcujeme z pekáčku na stole. Dochucujeme pestem, nejlépe bazalkovým, záleží na chuti nebo klasickým kečupem.

Pečená zelenina

K zelenině chutná bílé víno, ale také čaj s citronem.

Pečená zelenina
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata