Cukeťák
Betyna
2. 7. 2021
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj umíchanou hmotu a upečeme do zlatova. V horkovzdušné troubě jsem pekla na 180°C, v elektrické bych pekla na 200°C tak dlouho, až povrch zezlátne.
Před krájením necháme chvíli „zavadnout“.
Dobrou chuť přeje Betyna
2. 7. 2021
Cukeťák
dávka na plech s vyšším okrajemSuroviny:
- 800g nastrouhané cukety (mladé cukety nemusíte loupat)
- 300g nakrájené uzeniny
- 100g strouhaného sýra
- 1hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky (můžete nahradit 2 hrnky polohrubé mouky)
- 1 hrnek oleje
- 2 nadrobno nakrájené střední cibule
- 4 žloutky + sníh ze 4 bílků (můžete použít celá vejce, ale cukeťák nebude tak nadýchaný)
- česnek, pepř, majoránka, sůl
- 2 prášky do pečiva
Postup:
Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme chvíli vypotit vodu. Vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme uvedené suroviny, sníh z bílků vmícháme opatrně až nakonec.Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj umíchanou hmotu a upečeme do zlatova. V horkovzdušné troubě jsem pekla na 180°C, v elektrické bych pekla na 200°C tak dlouho, až povrch zezlátne.
Před krájením necháme chvíli „zavadnout“.
Dobrou chuť přeje Betyna
Tweet |