Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Vydej se napospas svému nejhlubšímu strachu, po tom nemá strach žádnou moc a ten strach ze svobody se scvrkne a zmizí. Budeš volný.
(Jim Morisson)

Cukeťák

Betyna
2. 7. 2021
Cukeťák

Cukeťák

dávka na plech s vyšším okrajem

Suroviny:

  • 800g nastrouhané cukety (mladé cukety nemusíte loupat)
  • 300g nakrájené uzeniny
  • 100g strouhaného sýra
  • 1hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky (můžete nahradit 2 hrnky polohrubé mouky)
  • 1 hrnek oleje
  • 2 nadrobno nakrájené střední cibule
  • 4 žloutky + sníh ze 4 bílků (můžete použít celá vejce, ale cukeťák nebude tak nadýchaný)
  • česnek, pepř, majoránka, sůl
  • 2 prášky do pečiva

Postup:

Cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme chvíli vypotit vodu. Vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme uvedené suroviny, sníh z bílků vmícháme opatrně až nakonec.

Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj umíchanou hmotu a upečeme do zlatova. V horkovzdušné troubě jsem pekla na 180°C, v elektrické bych pekla na 200°C tak dlouho, až povrch zezlátne.

Před krájením necháme chvíli „zavadnout“.

cukeťák
cukeťák
cukeťák
cukeťák
cukeťák

Dobrou chuť přeje Betyna
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 598 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 28.03.2024 a svátek má Soňa