Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Každý žil tolik, kolik miloval.
(Lev Nikolajevič Tolstoj)

Valašské frgály - hrušťáky

Katka
5. 3. 2009
Valašské frgály - hrušťákySuroviny:

150 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 60 g cukru krupice, 60 g másla, 15 g droždí, 100
ml mléka, 2 žloutky, 1 g soli, citrónová kůra, vanilkový cukr, olej na plechy, máslo a rum
na pokapání upečených frgálů.

Náplň: 100 g sušených hrušek, 50 g sušených jablek, 50 g cukru krupice, 30 g švestkových povidel, 50 g strouhaného perníku, 150 ml vody, 50 g mletého koření do perníku (skořice, badyan, citrónová kůra), vanilkový cukr Drobenka: 75 g moučkového cukru, 50 g másla, 100 g polohrubé mouky, špetka skořice – ručně zpracujeme až do vzniku nepravidelných menších hrudek.

Postup:

Droždí rozmícháme s cukrem ve vlažném mléce, přidáme směs mouky, rozpuštěné máslo, sůl, citrónovou kůru a vanilkový cukr a zaděláme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Z vykynutého těsta utvoříme 10 bochánků, které roztlačíme na vymazaném plechu na tenké placky a na ně rozetřeme ovocnou náplň (sušené ovoce svaříme s cukrem, směs rozmixujeme nebo umeleme, zahustíme a dochutíme zbylými surovinami) a
posypeme je drobenkou.

Necháme 15 minut nakynout a pečeme ve vyhřáté troubě při 230 stupni. Horké frgály pokapeme rumem a okraje potřeme máslem.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata