Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Není důležité, jak dlouho žijeme, ale jak šťastně.
(Epikúros)

ŽRAVÉ ŘEZY

didier
2. 3. 2009
ŽRAVÉ ŘEZY

Těsto:

  • 250 g cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 5 vajíček (žloutky oddělit od bílků)
  • 5 lžic horké vody
  • 1/2 prášku do pečiva

Náplň:

  • 1 šlehačka
  • 2 krémovité zakysané smetany
  • kompotované ovoce (ananas, mandarinky, meruňky – dle chuti)
  • mletý cukr podle potřeby

Poleva (želé):

  • 2 vanilkové pudinky + šťávu z ovoce dolít vodou do 3/4litru
Ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů. Po upečení necháme vychladnout.

Mezitím ušleháme šlehačku s cukrem podle chuti, opatrně vmícháme do zakysané smetany a na závěr přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs naneseme na vyhladlý moučník a dáme do chladničky.

žravé řezy
Uvaříme želé ze dvou pudinků a džusu. Nechame chvíli prochladnout a potom nalijeme na buchtu, porovnáme a opět dáme do chladničky.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.09.2021 a svátek má Andrea