Buchta paní Hůlové
Megera
3. 12. 2021
3. 12. 2021
Tenhle recept mám už dlouhá léta od maminky mé kamarádky. Byla to vynikající kuchařka a její pečivo bylo vyhlášené. Normálně jí dělám jedna placka dospod, jedna navrch. Dneska jsem po vzoru Kekky a Jiřiny dělala mřížky.
Potřebujeme:
1/2 kg hladké mouky, 4 hrsti cukru, 1 PRDOPEČ, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 3/4 kostky Hery a zadělat buď kyškou nebo kefírem (těsto je potom hodně křehké!), v případě nutnosti je možné jenom mléko.
Potřebujeme:
1/2 kg hladké mouky, 4 hrsti cukru, 1 PRDOPEČ, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 3/4 kostky Hery a zadělat buď kyškou nebo kefírem (těsto je potom hodně křehké!), v případě nutnosti je možné jenom mléko.
Zadělat těsto, rozdělit napůl, jeden díl vyválíme na pečící papír na plech, na to dáme strouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, posypeme rozinkami máčenými v rumu a navrch buď vyválíme celou placku nebo uděláme mřížky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ty mřížky ještě trochu skořicovým cukrem (nemusí být). Pečeme při teplotě asi 180 stupňů zhruba 20 minut. Tak ať vám chutná!
Tweet |