Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Spal jsem a snil, že život je krása. Probudil jsem se a zjistil, že je to povinnost.
(Immanuel Kant)

Rychlý tvarohový koláč

Naďa
21. 4. 2021
Rychlý tvarohový koláčMoje kamarádka mě málokdy něčím překvapí, ale tvarohový koláč, který narychlo upekla před mým příjezdem, předčil všechna má očekávání! Jakmile tento moučník jednou upečete, jiný tvarohový dezert už nebudete chtít! Bez přehánění.

Fantastické na něm je, že vás nebude bolet ruka od vymíchávání, potřebujete jen minimum ingrediencí a hlavně ho nemůžete vůbec zkazit! U nás doma ho poprvé zkusil upéct můj desetiletý syn (i kluci mají pečící období, ale to rychle přejde), chtěl mě překvapit k narozeninám. Povedlo se na jedničku. Fotečka není nic moc, chuť je ale excelentní, věřte mi :-); Ráda nabízím všem mlsným jazýčkům k ozkoušení. Pečeme na plechu nebo v dortové formě, záleží na tom, na co jste zvyklé a co vám víc vyhovuje.

Připravte si:

Pekáč, pečící papír, přísady

Přísady:

„Těsto“:

- Dva a půl hrnku polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Vanilkový cukr
- 1 hrnek tmavého třtinového cukru (kdo nemá, může nahradit cukrem krupice)

Náplň:

- Dva tučné tvarohy (kdo chce vydatnější dobrotu, může dát tři tvarohy)

- 3 středně velká vejce

- 2 lžíce mléka

-1 vanilkový cukr

- na dochucení rozinky, vlašské ořechy

Máslo navrch koláče na zapečení

Jak na to:

Na dno pekáče položte pečící papír a nasypte na něm polovinu směsi „Těsto“. Je to sypké, ale nebojte se, tato směs se během pečení dokonale promíchá s tvarohovou náplní a vznikne dobrota skvělé chuti. Na tuto směs, kterou rovnoměrně nasypte na pekáč, opatrně nalijte tvarohovou náplň – doporučuji lít rovnoměrně a do krajů opatrně rozetřít stěrkou. Pozor: není vhodné dodatečně s tvarohovou náplní moc hýbat, jinak se spojí se svou sypkou částí a vzniknou žmolky a nejde to pak rozetřít.

Na tvaroh nasypeme zbytek sypké těstové směsi a je hotovo. Pečeme hodinu při teplotě 150°C.

Nezapomeňte na moučník rovnoměrně poklást tenké plátky másla, a to po celé ploše – je to důležité, protože jen tak zajistíme, že se horní sypká část propojí s tvarohovou náplní.

A pak už nechte vychladnout a nechte si chutnat :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 626 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.04.2024 a svátek má Marek