Nadýchané rohlíčky
Ivana Tichá
30. 5. 2022
Na tuto dobrotu, po které se hned zapráší a zbyde prázdný talíř, potřebujeme:
• 600 g hladké mouky
• 300 ml mléka
• 50 g droždí
• 1 lžička krystalového cukru
• 150 ml oleje
• 1/2 lžíce vegety
• 1 lžička oregána
• 100 ml kečupu
• koření na pizzu
• 150 g plátkového sýra
• 100 g šunky
• 100 g slaniny
• 100 g eidamu
• 1 vejce
• mouka na posypání desky
• tuk na vymaštění plechu
POSTUP:
1. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 minut).
Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oregánem. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných častí a každou na pomoučené desce rozválíme do tvaru kruhu.
Všechny natřeme kečupem smíchaným s kořením na pizzu a rádélkem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
2. Na jednotlivé trojúhelníky dáme kousek plátkového sýra, slaniny a šunky. Trojúhelníky stáčíme od širšího okraje k užšímu.
3. Naplněné rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Náš tip:
Upečené rohlíky můžete ještě potřít prolisovaným česnekem s olivovým olejem. Přejeme dobrou chuť :‑)
30. 5. 2022

• 600 g hladké mouky
• 300 ml mléka
• 50 g droždí
• 1 lžička krystalového cukru
• 150 ml oleje
• 1/2 lžíce vegety
• 1 lžička oregána
• 100 ml kečupu
• koření na pizzu
• 150 g plátkového sýra
• 100 g šunky
• 100 g slaniny
• 100 g eidamu
• 1 vejce
• mouka na posypání desky
• tuk na vymaštění plechu
POSTUP:
1. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vzejít kvásek (15 minut).
Ten potom přidáme k mouce spolu s olejem, vegetou a oregánem. Ze směsi vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných častí a každou na pomoučené desce rozválíme do tvaru kruhu.
Všechny natřeme kečupem smíchaným s kořením na pizzu a rádélkem rozdělíme na 8 trojúhelníků.
2. Na jednotlivé trojúhelníky dáme kousek plátkového sýra, slaniny a šunky. Trojúhelníky stáčíme od širšího okraje k užšímu.
3. Naplněné rohlíky uložíme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným eidamem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Náš tip:
Upečené rohlíky můžete ještě potřít prolisovaným česnekem s olivovým olejem. Přejeme dobrou chuť :‑)
Tweet |