Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Smích, lítost a hrůza jsou tři struny naší fantazie.
(Alexandr Sergejevič Puškin)

Sněhová bábovka

Miroslava
10. 3. 2008
Sněhová bábovkaPřísady:

- 8 vaječných bílků
- 220 g cukru
- 120 g mouky
- 120 g čerstvého másla
- malá lžička kypřícího prášku do pečiva s vanilkou
- špetka soli

Formu na bábovku vymažeme troškou másla a vysypeme krystalovým cukrem.
Vyšleháme bílky do tuha se špetkou soli a potom přidáváme po troškách cukr.
Potom přimícháváme opatrně stěrkou zdola nahoru přesátou mouku smíchanou s kypřícím vanilkovým práškem do pečiva.
Naposledy přimícháme, pořád opatrně, předem rozpuštěné a vychladlé máslo.
Těsto vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 45 – 50 minut.

Prozatím bábovka všem chutnala a má tu výhodu, že využívá vaječné bílky, které můžeme nashromáždit, když děláme různá jídla, kde potřebujeme jen žloutky, např. majonéza nebo rakvičky.

Nebo k ní můzeme přidat žloutkový krém zvaný „Zabaione“ – šleháme ve vodní lázni žloutky s cukrem a ke konci přišleháváme po lžičkách víno (ideální je italské likérové víno zvané marsala). K vychladlému krému můžeme přidat šlehanou šlehačku.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata