Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Čím více peněz, tím méně svědomí.
(Maxim Gorkij)

Štěpánská jablková bábovka

lenig
14. 1. 2008
Štěpánská jablková bábovkaRecept na Štěpánskou jablkovou bábovku jsme sice dostali od čtenářky už před vánoci, nicméně vánočních dobrot jsme tu nabízeli hodně, a tak ho zveřejňujeme až nyní. Snad to ničemu nevadí, protože tuhle vynikající bábovku můžeme upéci kdykoli :-)

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky
340 g hrubě nastrouhaných jablek
3 vejce
200 g cukru
3 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
5 dkg sekaných vlašských ořechů
5 dkg rozinek
jemně nastrouhaná kůra z půlky citronu


Postup:

- žloutky, cukr a citr.kůru utřeme do pěny
- přilijeme olej
- postupně mouku smíchanou s prdopečem
- strouhaná jablka, ořechy, rozinky
- nakonec lehce vmícháme tuhý sníh
- těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao
- formu vymažeme a vysypeme /třeba strouhankou/
- naléváme postupně světlé a tmavé těsto
- lehce vidličkou promícháme obě těsta
- dáme do trouby
- pečeme asi 60 min při 170 stupních C.
- hotovou bábovku necháme ve formě vychladnout
- vyklopíme na talíř
- pocukrujeme /ještě za tepla/

Přeji dobrou chuť :-)
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 626 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.04.2024 a svátek má Marek