Štěpánská jablková bábovka
lenig
14. 1. 2008
14. 1. 2008
Recept na Štěpánskou jablkovou bábovku jsme sice dostali od čtenářky už před vánoci, nicméně vánočních dobrot jsme tu nabízeli hodně, a tak ho zveřejňujeme až nyní. Snad to ničemu nevadí, protože tuhle vynikající bábovku můžeme upéci kdykoli :-)
Potřebujeme:
400 g polohrubé mouky
340 g hrubě nastrouhaných jablek
3 vejce
200 g cukru
3 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
5 dkg sekaných vlašských ořechů
5 dkg rozinek
jemně nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup:
- žloutky, cukr a citr.kůru utřeme do pěny
- přilijeme olej
- postupně mouku smíchanou s prdopečem
- strouhaná jablka, ořechy, rozinky
- nakonec lehce vmícháme tuhý sníh
- těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao
- formu vymažeme a vysypeme /třeba strouhankou/
- naléváme postupně světlé a tmavé těsto
- lehce vidličkou promícháme obě těsta
- dáme do trouby
- pečeme asi 60 min při 170 stupních C.
- hotovou bábovku necháme ve formě vychladnout
- vyklopíme na talíř
- pocukrujeme /ještě za tepla/
Přeji dobrou chuť :-)
Potřebujeme:
400 g polohrubé mouky
340 g hrubě nastrouhaných jablek
3 vejce
200 g cukru
3 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
5 dkg sekaných vlašských ořechů
5 dkg rozinek
jemně nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup:
- žloutky, cukr a citr.kůru utřeme do pěny
- přilijeme olej
- postupně mouku smíchanou s prdopečem
- strouhaná jablka, ořechy, rozinky
- nakonec lehce vmícháme tuhý sníh
- těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao
- formu vymažeme a vysypeme /třeba strouhankou/
- naléváme postupně světlé a tmavé těsto
- lehce vidličkou promícháme obě těsta
- dáme do trouby
- pečeme asi 60 min při 170 stupních C.
- hotovou bábovku necháme ve formě vychladnout
- vyklopíme na talíř
- pocukrujeme /ještě za tepla/
Přeji dobrou chuť :-)
Tweet |