Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Móda je tak nesnesitelná forma ošklivosti, že ji musíme měnit každých šest měsíců.
(Oscar Wilde)

Fajnová houbová omáčka

Ivana Lochmanová
1. 10. 2021
Fajnová houbová omáčkaVelice oblíbeným jídlem je během houbařské sezóny houbová omáčka. Co rodina, to vlastní recept.

U nás doma se vaří snad už od nepaměti a od oka, takže se omlouvám, že neuvedu přesné množství, ale v tomto případě snad více než kdy jindy záleží na tom, zda si potrpíte spíše na sladší či kyselejší chuť. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud máme různé druhy hub a pokud jsou čerstvé.

Potřebujeme:
houby, ocet, bobkový list, nové koření, pepř, mléko, hladkou mouku, šlehačku

Očištěné a na plátky nakrájené houby dáme vařit do vody. Přidáme trochu octa, osolíme a přidáme bobkový list a 4 kuličky nového koření a 4 celé pepře. Povaříme asi 20 minut, omáčka musí být pěkně „navinulá“.
Do hrnečku dáme mléko, přidáme hladkou mouku, důkladně rozmícháme a vlejeme do omáčky. Důkladně zamícháme a vypneme. Nakonec nalejeme do hotové omáčky šlehačku a opět zamícháme. Podáváme s brambory nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka: ještě lepší je druhý den, kdy se uleží.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 961 den v provozu
• 4 935 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 30.06.2022 a svátek má Šárka