Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Jediným skutečným bohatstvím člověka je jeho osobnost. Může mu být tím nejpodstatnějším zdrojem životního štěstí: je-li zdravá a harmonická, jsou-li její konflikty s okolním životem plodné, vede-li ho bezpečně v činu i v myšlení.
(Josef Čapek)

Fajnová houbová omáčka

Ivana Lochmanová
1. 10. 2021
Fajnová houbová omáčkaVelice oblíbeným jídlem je během houbařské sezóny houbová omáčka. Co rodina, to vlastní recept.

U nás doma se vaří snad už od nepaměti a od oka, takže se omlouvám, že neuvedu přesné množství, ale v tomto případě snad více než kdy jindy záleží na tom, zda si potrpíte spíše na sladší či kyselejší chuť. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud máme různé druhy hub a pokud jsou čerstvé.

Potřebujeme:
houby, ocet, bobkový list, nové koření, pepř, mléko, hladkou mouku, šlehačku

Očištěné a na plátky nakrájené houby dáme vařit do vody. Přidáme trochu octa, osolíme a přidáme bobkový list a 4 kuličky nového koření a 4 celé pepře. Povaříme asi 20 minut, omáčka musí být pěkně „navinulá“.
Do hrnečku dáme mléko, přidáme hladkou mouku, důkladně rozmícháme a vlejeme do omáčky. Důkladně zamícháme a vypneme. Nakonec nalejeme do hotové omáčky šlehačku a opět zamícháme. Podáváme s brambory nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka: ještě lepší je druhý den, kdy se uleží.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota