Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Vezmete-li k sobě vyhladovělého psa a uděláte z něj zvíře kypící zdravím, nekousne vás. To je zásadní rozdíl mezi psem a člověkem.
(Mark Twain)

Lahodná jahodová omáčka

Katka
14. 6. 2021
Lahodná jahodová omáčkaPosílám vám recept na jahodovou omáčku.

Výborně se hodí ke zmrzlině nebo jako příloha k palačinkám. Její příprava je velice jednoduchá. A kdy jindy si udělat jahodovou dobrotu, když ne v době, kdy jahody zrají a lákají nás na svoji sladkou chuť?

Zhruba na 2 porce potřebujeme: 200 g čerstvých jahod (v zimě se dají použít mražené), cukr dle chuti, 40 g džemu z červeného nebo černého rybízu, l lžičku maizeny, 1 lžičku citronové šťávy

Jahody rozmačkáme, promícháme s cukrem a ostatními přísadami vyjma maizeny. Rozmixujeme v mixeru. Krátce povaříme a zahustíme maizenou. Teplou omáčkou můžeme přelít kopečky zmrzliny ve zmrzlinovému poháru, výborně chutná s lívanečky nebo palačinkami. Kdo si v teplém počasí nepotrpí na cokoli teplého, může nechat jahodovou omáčku vystydnout. Chutná rovněž skvěle!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 629 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 03.08.2021 a svátek má Miluše