Lahodná jahodová omáčka
Katka
14. 6. 2021
Posílám vám recept na jahodovou omáčku.
Výborně se hodí ke zmrzlině nebo jako příloha k palačinkám. Její příprava je velice jednoduchá. A kdy jindy si udělat jahodovou dobrotu, když ne v době, kdy jahody zrají a lákají nás na svoji sladkou chuť?
Zhruba na 2 porce potřebujeme: 200 g čerstvých jahod (v zimě se dají použít mražené), cukr dle chuti, 40 g džemu z červeného nebo černého rybízu, l lžičku maizeny, 1 lžičku citronové šťávy
Jahody rozmačkáme, promícháme s cukrem a ostatními přísadami vyjma maizeny. Rozmixujeme v mixeru. Krátce povaříme a zahustíme maizenou. Teplou omáčkou můžeme přelít kopečky zmrzliny ve zmrzlinovému poháru, výborně chutná s lívanečky nebo palačinkami. Kdo si v teplém počasí nepotrpí na cokoli teplého, může nechat jahodovou omáčku vystydnout. Chutná rovněž skvěle!
14. 6. 2021

Výborně se hodí ke zmrzlině nebo jako příloha k palačinkám. Její příprava je velice jednoduchá. A kdy jindy si udělat jahodovou dobrotu, když ne v době, kdy jahody zrají a lákají nás na svoji sladkou chuť?
Zhruba na 2 porce potřebujeme: 200 g čerstvých jahod (v zimě se dají použít mražené), cukr dle chuti, 40 g džemu z červeného nebo černého rybízu, l lžičku maizeny, 1 lžičku citronové šťávy
Jahody rozmačkáme, promícháme s cukrem a ostatními přísadami vyjma maizeny. Rozmixujeme v mixeru. Krátce povaříme a zahustíme maizenou. Teplou omáčkou můžeme přelít kopečky zmrzliny ve zmrzlinovému poháru, výborně chutná s lívanečky nebo palačinkami. Kdo si v teplém počasí nepotrpí na cokoli teplého, může nechat jahodovou omáčku vystydnout. Chutná rovněž skvěle!
Tweet |