Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

I štěstí bolí, protože když je máme, víme, že pomine.
(Emanuel Bodman)

Lahodná jahodová omáčka

Katka
14. 6. 2021
Lahodná jahodová omáčkaPosílám vám recept na jahodovou omáčku.

Výborně se hodí ke zmrzlině nebo jako příloha k palačinkám. Její příprava je velice jednoduchá. A kdy jindy si udělat jahodovou dobrotu, když ne v době, kdy jahody zrají a lákají nás na svoji sladkou chuť?

Zhruba na 2 porce potřebujeme: 200 g čerstvých jahod (v zimě se dají použít mražené), cukr dle chuti, 40 g džemu z červeného nebo černého rybízu, l lžičku maizeny, 1 lžičku citronové šťávy

Jahody rozmačkáme, promícháme s cukrem a ostatními přísadami vyjma maizeny. Rozmixujeme v mixeru. Krátce povaříme a zahustíme maizenou. Teplou omáčkou můžeme přelít kopečky zmrzliny ve zmrzlinovému poháru, výborně chutná s lívanečky nebo palačinkami. Kdo si v teplém počasí nepotrpí na cokoli teplého, může nechat jahodovou omáčku vystydnout. Chutná rovněž skvěle!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 755 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.12.2021 a svátek má Ambrož