Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Jediné právo, je právo silnějšího.
(Jirka Bolech)

Jak hýčkat maso

kniha Tetováníkniha Tetování
... a další soutěže...

Ivana Lochmanová
3. 5. 2018
Jak hýčkat masoNení umění v záplavě potravin, které jsou v obchodech, vybrat ty, co nám budou chutnat. Uměním je ale uchovávat je doma tak, aby se nezkazily. Obzvlášť pokud se vracíme tak pozdě z práce, že vaření teplé večeře, k níž jsme si před týdnem obstaraly zaručeně čerstvé ingredience, zoufale odkládáme.

Podívejme se nejprve na maso. Když ho kupujeme, tak by mělo mít jasně červenou barvu (jistě, záleží na druhu), v místě řezu se nelepí a nedrolí. Samozřejmostí je, že nepáchne.

Dříve se maso ukládalo do smaltovaných nádob nebo porcelánových misek, a to ještě předtím, než se uložilo do chladničky. Pokud hospodyně potřebovala uchovat maso čerstvé i bez chladničky, což mnozí z nás využijí třeba v létě na chalupě, kterou jsme si nedovybavily ledničkou, tak použila následující postup: maso omotala čistým bílým plátnem, namočeným do octa, a dávala pozor na to, aby plátno nevysychalo. Takto šlo maso uchovat i několik dní.
Uzené maso a trvanlivé salámy je dobré zavěsit ve spíži nebo v komoře, kde je chladno, sucho a tma.

Ryby jsou hodně choulostivé. Pokud je nakupujeme v obchodech, tak dohlédneme na to, aby ryba byla dobře uskladněná. To znamená, že by měla být co nejvíce obložená ledovou tříští. Platí pravidlo, že čím víc z ryby vyčuhuje, tím hůře, protože je na teple a to jí neprospívá.
Čerstvá ryba má lesklé oči a šupiny, které pevně doléhají k tělu. Celkově lze říci, že čerstvá ryba vypadá skoro jako živá a drží pohromadě.

Ideální je, když rybu co nejrychleji zpracujeme, obzvlášť v létě. Nastane-li situace, že rybu musíme skladovat, pak ji dáme do lednice. Předtím ji zabalíme do alobalu, aby ostatní potraviny do sebe nevtáhly její charakteristický zápach. Mléko, které připomíná chutí a hlavně vůní sardinky nebo kapra nemusí chutnat každému, natož dětem. Nemějme jim proto za zlé, když odmítnou pít mléko poté, co jsme ho v otevřené nádobě skladovali několik hodin hned vedle nezabaleného pstruha či makrely :-)

zdroj foto: pixabay.com

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Redakční zprávy

Přátelé, kdo CHCE ZVÝŠIT SVOJI ŠANCI NA VÝHRU, MŮŽE DENNĚ SOUTĚŽIT - denně lze u každé soutěže vybrat správnou odpověď - ČÍM VÍCE SPRÁVNÝCH ODPOVĚDÍ, TÍM VĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOST VÝHRY!

Metafora

Soutěže

Písařka se Sieny
Strhující milostný příběh
kniha Tetování
Kniha návodů pro dočasné tetování
Volá Berlín
Inspirováno skutečným příběhem

Na magazínu jsou:

aleko188, starýchřestýš, Kytinka, vopis, petrucha, ladouch, mokrpetr, Herbert, Hojaro, evelinka, andtrn, labe1, Hua Mei, Ajsha, soupalan, mamoch, ludvikl, opice1956, Venušanka, Jaroslav500, benik48, Kristulka
RSS
RSS

 

Venušanka v číslech:
• 4 459 dnů v provozu
• 4 807 článků
• 1 474 soutěže
• 13 154 uživatelé


Copyright © 2006–2018 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.05.2018 a svátek má Zbyšek