Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Čím více peněz, tím méně svědomí.
(Maxim Gorkij)

Jak hýčkat maso

Bella figura: jak žít, milovat a jíst po italskuBella figura: jak žít, milovat a jíst po italsku
... a další soutěže...

Ivana Lochmanová
3. 5. 2018
Jak hýčkat masoNení umění v záplavě potravin, které jsou v obchodech, vybrat ty, co nám budou chutnat. Uměním je ale uchovávat je doma tak, aby se nezkazily. Obzvlášť pokud se vracíme tak pozdě z práce, že vaření teplé večeře, k níž jsme si před týdnem obstaraly zaručeně čerstvé ingredience, zoufale odkládáme.

Podívejme se nejprve na maso. Když ho kupujeme, tak by mělo mít jasně červenou barvu (jistě, záleží na druhu), v místě řezu se nelepí a nedrolí. Samozřejmostí je, že nepáchne.

Dříve se maso ukládalo do smaltovaných nádob nebo porcelánových misek, a to ještě předtím, než se uložilo do chladničky. Pokud hospodyně potřebovala uchovat maso čerstvé i bez chladničky, což mnozí z nás využijí třeba v létě na chalupě, kterou jsme si nedovybavily ledničkou, tak použila následující postup: maso omotala čistým bílým plátnem, namočeným do octa, a dávala pozor na to, aby plátno nevysychalo. Takto šlo maso uchovat i několik dní.
Uzené maso a trvanlivé salámy je dobré zavěsit ve spíži nebo v komoře, kde je chladno, sucho a tma.

Ryby jsou hodně choulostivé. Pokud je nakupujeme v obchodech, tak dohlédneme na to, aby ryba byla dobře uskladněná. To znamená, že by měla být co nejvíce obložená ledovou tříští. Platí pravidlo, že čím víc z ryby vyčuhuje, tím hůře, protože je na teple a to jí neprospívá.
Čerstvá ryba má lesklé oči a šupiny, které pevně doléhají k tělu. Celkově lze říci, že čerstvá ryba vypadá skoro jako živá a drží pohromadě.

Ideální je, když rybu co nejrychleji zpracujeme, obzvlášť v létě. Nastane-li situace, že rybu musíme skladovat, pak ji dáme do lednice. Předtím ji zabalíme do alobalu, aby ostatní potraviny do sebe nevtáhly její charakteristický zápach. Mléko, které připomíná chutí a hlavně vůní sardinky nebo kapra nemusí chutnat každému, natož dětem. Nemějme jim proto za zlé, když odmítnou pít mléko poté, co jsme ho v otevřené nádobě skladovali několik hodin hned vedle nezabaleného pstruha či makrely :-)

zdroj foto: pixabay.com

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Redakční zprávy

Přátelé, kdo CHCE ZVÝŠIT SVOJI ŠANCI NA VÝHRU, MŮŽE DENNĚ SOUTĚŽIT - denně lze u každé soutěže vybrat správnou odpověď - ČÍM VÍCE SPRÁVNÝCH ODPOVĚDÍ, TÍM VĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOST VÝHRY!
Nejlevnější cestovní pojištění si najdete na Porovnej24.cz
Sjednejte si cestovní pojištění online od 11 Kč za den

Metafora

Soutěže

Boží poselství světu: chápete mě úplně špatně
Autor bestsellerů vydává další lahůdku
Bella figura: jak žít, milovat a jíst po italsku
Mladá žena hledá ve Florencii nový smysl života
Mystický léčitel: štítná žláza a její léčba
Příčiny onemocnění a cesta ke zdraví
Bestseller Černá díra
Tajemná hrozba z minulosti se naplňuje

Na magazínu jsou:

opice1956, ljacobellimigue, vopis, Dobroslava, lockupik, holkovice, aleko188, Tereza7, AHY1, jijina, hele1, dankag
RSS
RSS

 

Venušanka v číslech:
• 4 517 dnů v provozu
• 4 817 článků
• 1 480 soutěží
• 13 154 uživatelé


Copyright © 2006–2018 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 18.07.2018 a svátek má Drahomíra