Kuřecí prsíčka plněná dýní
Petr Žemlička
24. 3. 2022
Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:
SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kuřecí prsa
40g dýně
2ks vejce
1ks houska
20g mandlové lupínky
30g máslo
10g petrželová nať
30ml smetana
20g tavený sýr
40g olivový olej
sůl, bílý pepř
POSTUP:
Z dýně a housky nakrájené na malinké kostičky, mandlových lupínků, másla, žloutků a sněhu vyšlehaného z bílků, nasekané petrželové nati, soli a pepře, uděláme směs jako na žemlové knedlíky. Touto směsí naplníme prsíčka, do kterých jsme si před tím udělali nožem kapsu. Ze smetany a taveného sýra uvaříme jemnou omáčku. Prsíčka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 3 minuty a na 3 minuty pečeme v troubě rozehřáté na 180°C.
Jako ideální přílohu doporučujeme smetanové šťouchané brambory.
Zdroj foto: restaurace Horizont, Pec pod Sněžkou
24. 3. 2022

KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ DÝNÍ
Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:
SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kuřecí prsa
40g dýně
2ks vejce
1ks houska
20g mandlové lupínky
30g máslo
10g petrželová nať
30ml smetana
20g tavený sýr
40g olivový olej
sůl, bílý pepř
POSTUP:
Z dýně a housky nakrájené na malinké kostičky, mandlových lupínků, másla, žloutků a sněhu vyšlehaného z bílků, nasekané petrželové nati, soli a pepře, uděláme směs jako na žemlové knedlíky. Touto směsí naplníme prsíčka, do kterých jsme si před tím udělali nožem kapsu. Ze smetany a taveného sýra uvaříme jemnou omáčku. Prsíčka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 3 minuty a na 3 minuty pečeme v troubě rozehřáté na 180°C.
Jako ideální přílohu doporučujeme smetanové šťouchané brambory.

Tweet |