Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Tajemství úspěchu v životě není dělat co se Vám líbí, ale nacházet zalíbení v tom, co děláme.
(Thomas Alva Edison)

Kuřecí prsíčka plněná dýní

Petr Žemlička
9. 9. 2014
Kuřecí prsíčka plněná dýní

KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ DÝNÍ


Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:

SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kuřecí prsa
40g dýně
2ks vejce
1ks houska
20g mandlové lupínky
30g máslo
10g petrželová nať
30ml smetana
20g tavený sýr
40g olivový olej
sůl, bílý pepř

POSTUP:
Z dýně a housky nakrájené na malinké kostičky, mandlových lupínků, másla, žloutků a sněhu vyšlehaného z bílků, nasekané petrželové nati, soli a pepře, uděláme směs jako na žemlové knedlíky. Touto směsí naplníme prsíčka, do kterých jsme si před tím udělali nožem kapsu. Ze smetany a taveného sýra uvaříme jemnou omáčku. Prsíčka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 3 minuty a na 3 minuty pečeme v troubě rozehřáté na 180°C.

Jako ideální přílohu doporučujeme smetanové šťouchané brambory.
Kuřecí prsíčka plněná dýní
Zdroj foto: restaurace Horizont, Pec pod Sněžkou

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur