Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Humor je nejdůstojnejší projev smutku.
(Miloš Kopecký)

Kuřecí prsíčka plněná dýní

Petr Žemlička
9. 9. 2014
Kuřecí prsíčka plněná dýní

KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ DÝNÍ


Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:

SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kuřecí prsa
40g dýně
2ks vejce
1ks houska
20g mandlové lupínky
30g máslo
10g petrželová nať
30ml smetana
20g tavený sýr
40g olivový olej
sůl, bílý pepř

POSTUP:
Z dýně a housky nakrájené na malinké kostičky, mandlových lupínků, másla, žloutků a sněhu vyšlehaného z bílků, nasekané petrželové nati, soli a pepře, uděláme směs jako na žemlové knedlíky. Touto směsí naplníme prsíčka, do kterých jsme si před tím udělali nožem kapsu. Ze smetany a taveného sýra uvaříme jemnou omáčku. Prsíčka opečeme na olivovém oleji po obou stranách cca 3 minuty a na 3 minuty pečeme v troubě rozehřáté na 180°C.

Jako ideální přílohu doporučujeme smetanové šťouchané brambory.
Kuřecí prsíčka plněná dýní
Zdroj foto: restaurace Horizont, Pec pod Sněžkou

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka