Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Doutník – páchnoucí nať z plevele, která má na jednom konci oheň, na druhém blázna.
(Abraham Lincoln)

KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ MERUŇKAMI a s kuskusem

Petr Žemlička
7. 6. 2014
KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ MERUŇKAMI a s kuskusemRecept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:


SUROVINY NA 4 PORCE:

0,6 kg kuřecí řízky
0,04 kg chilli omáčka
0,12 kg meruňky
0,03 kg olivový olej
koření na kuře
0,4 kg kuskus
0,04 kg kedlubny
0,04 kg cuketa
0,04 kg mrkev
0,2 l smetana

sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
0,04 kg mozzarella
0,05 kg hořčice
0,06 kg máslo

Postup:

Maso si odblaníme, omyjeme a nařízneme na kapsu. Prosolíme, opepříme a naplníme mozarelou a meruňkami, okořeníme kořením na kuře.

Kuskus připravíme podle obvyklého receptu.

Očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na olivovém oleji a smícháme s kuskusem a dochutíme dle potřeby. Maso orestujeme na přepuštěném másle po obou stranách. Jakmile je maso hotové, z výpeku si připravíme omáčku z hořčice, vína, smetany a chilli omáčky.

Na talíř si dáme kuskus, přidáme omáčku a na to klademe maso, které dozdobíme čerstvými bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj foto: restaurace Horizont, Pec pod Sněžkou


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur