STEAK Z TELECÍ PEČENĚ SE ZELENÝM CHŘESTEM
Petr Žemlička
17. 3. 2022
Steak servírovaný se smetanovými bramborami
SUROVINY NA 4 PORCE:
800 g telecí pečeně
160 g chřest
50 g olivový olej
60 ml bílé víno
80 g máslo
sůl, pepř
Telecí pečeni nakrájíme na plátky, jen jemně naklepneme, osolíme a opepříme.
Olej rozehřejeme na pánvi a maso po obou stranách zprudka opečeme.
Poté jej dáme na gril, kde ho opékáme po obou stranách dvě minuty.
Mezitím si na výpeku na pánvičce rozehřejeme bylinkové máslo, jemně zakápneme bílým vínem a malinko provaříme.
Na talíř klademe smetanové šťouchané brambory, vařený zelený čerstvý chřest a steak, který podléváme šťávou z výpeku, másla a vína.

Recept poskytl šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.
Děkujeme za fotografie i podklady.
A čtenářům (kuchařkám a kuchařům) přejeme dobrou chuť :-)
17. 3. 2022

SUROVINY NA 4 PORCE:
800 g telecí pečeně
160 g chřest
50 g olivový olej
60 ml bílé víno
80 g máslo
sůl, pepř
Telecí pečeni nakrájíme na plátky, jen jemně naklepneme, osolíme a opepříme.
Olej rozehřejeme na pánvi a maso po obou stranách zprudka opečeme.
Poté jej dáme na gril, kde ho opékáme po obou stranách dvě minuty.
Mezitím si na výpeku na pánvičce rozehřejeme bylinkové máslo, jemně zakápneme bílým vínem a malinko provaříme.
Na talíř klademe smetanové šťouchané brambory, vařený zelený čerstvý chřest a steak, který podléváme šťávou z výpeku, másla a vína.

Recept poskytl šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.
Děkujeme za fotografie i podklady.
A čtenářům (kuchařkám a kuchařům) přejeme dobrou chuť :-)
Tweet |