Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Akceptuji chaos, jen nevím, zda on akceptuje mě.
(Bob Dylan)

STEAK Z TELECÍ PEČENĚ SE ZELENÝM CHŘESTEM

Petr Žemlička
29. 3. 2014
STEAK Z TELECÍ PEČENĚ SE ZELENÝM CHŘESTEMSteak servírovaný se smetanovými bramborami

SUROVINY NA 4 PORCE:

800 g telecí pečeně
160 g chřest
50 g olivový olej
60 ml bílé víno
80 g máslo
sůl, pepř

Telecí pečeni nakrájíme na plátky, jen jemně naklepneme, osolíme a opepříme.

Olej rozehřejeme na pánvi a maso po obou stranách zprudka opečeme.

Poté jej dáme na gril, kde ho opékáme po obou stranách dvě minuty.

Mezitím si na výpeku na pánvičce rozehřejeme bylinkové máslo, jemně zakápneme bílým vínem a malinko provaříme.

Na talíř klademe smetanové šťouchané brambory, vařený zelený čerstvý chřest a steak, který podléváme šťávou z výpeku, másla a vína.

telecí steak

Recept poskytl šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.

Děkujeme za fotografie i podklady.

A čtenářům (kuchařkám a kuchařům) přejeme dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur