Husí prsíčko marinované
Petr Žemlička
7. 8. 2022
7. 8. 2022
HUSÍ PRSÍČKO MARINOVANÉ A PŘIPRAVOVANÉ
V SOUS VIDE, servírované s dýňovým pyré a bramborovými nočky s ricottou
Vynikající recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou….
Husí prsíčko
Suroviny na 10 porcí
Husí prsíčko 1500g, badyán 5g, fenykl 3g, nové koření 2g, skořice celá 3g, víno červené 100g, med 100g, hřebíček 1g, čerstvý rozmarýn 2 větvičky
Maso očistíme, opláchneme, naložíme do všech surovin a necháme 4 hodiny uležet. Pak zabalíme do papiloty tak, aby teplota neunikala a pečeme přikryté asi půl hodiny na 120 °C. Poté maso vyjmeme, necháme deset minut odležet a opečeme po obou stranách asi po třech minutách, potom krájíme na plátky a podáváme.
Dýňové pyré
Suroviny na 10 porcí
Dýně očištěná a na kostičky nakrájená 700g, brambory oloupané a nakrájené na kostičky 150g, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka 100g, smetana ke šlehání 250g, sůl, pepř bílý
Všechny suroviny mimo smetany do měkka uvaříme, potom rozmixujeme a přidáme provařenou smetanu, osolíme a opepříme.
Bramborové pirohy s ricottou
Suroviny na 10 porcí
Brambory uvařené a oloupané 700g, sůl, kmín, mouka polohrubá 600g, vejce 3 ks, ricotta 400g
Z brambor, mouky, vajec, soli, kmínu a rocotty uděláme těsto, ze kterého vytvoříme noky. Ty vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut.
Dobrou chuť Vám přeje Jiří Švestka,
šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.
V SOUS VIDE, servírované s dýňovým pyré a bramborovými nočky s ricottou
Vynikající recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou….
Husí prsíčko
Suroviny na 10 porcí
Husí prsíčko 1500g, badyán 5g, fenykl 3g, nové koření 2g, skořice celá 3g, víno červené 100g, med 100g, hřebíček 1g, čerstvý rozmarýn 2 větvičky
Maso očistíme, opláchneme, naložíme do všech surovin a necháme 4 hodiny uležet. Pak zabalíme do papiloty tak, aby teplota neunikala a pečeme přikryté asi půl hodiny na 120 °C. Poté maso vyjmeme, necháme deset minut odležet a opečeme po obou stranách asi po třech minutách, potom krájíme na plátky a podáváme.
Dýňové pyré
Suroviny na 10 porcí
Dýně očištěná a na kostičky nakrájená 700g, brambory oloupané a nakrájené na kostičky 150g, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka 100g, smetana ke šlehání 250g, sůl, pepř bílý
Všechny suroviny mimo smetany do měkka uvaříme, potom rozmixujeme a přidáme provařenou smetanu, osolíme a opepříme.
Bramborové pirohy s ricottou
Suroviny na 10 porcí
Brambory uvařené a oloupané 700g, sůl, kmín, mouka polohrubá 600g, vejce 3 ks, ricotta 400g
Z brambor, mouky, vajec, soli, kmínu a rocotty uděláme těsto, ze kterého vytvoříme noky. Ty vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut.
Dobrou chuť Vám přeje Jiří Švestka,
šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.
Tweet |