Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Pracuj na tom, aby se tvé myšlenky očistily. Nebudeš-li mít špatné myšlenky, nebudeš ani konat špatné skutky.
(Konfucius)

Husí prsíčko marinované

Petr Žemlička
7. 8. 2022
Husí prsíčko marinovanéHUSÍ PRSÍČKO MARINOVANÉ A PŘIPRAVOVANÉ
V SOUS VIDE, servírované s dýňovým pyré a bramborovými nočky s ricottou


Vynikající recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou….

Husí prsíčko

Suroviny na 10 porcí

Husí prsíčko 1500g, badyán 5g, fenykl 3g, nové koření 2g, skořice celá 3g, víno červené 100g, med 100g, hřebíček 1g, čerstvý rozmarýn 2 větvičky

Maso očistíme, opláchneme, naložíme do všech surovin a necháme 4 hodiny uležet. Pak zabalíme do papiloty tak, aby teplota neunikala a pečeme přikryté asi půl hodiny na 120 °C. Poté maso vyjmeme, necháme deset minut odležet a opečeme po obou stranách asi po třech minutách, potom krájíme na plátky a podáváme.

Dýňové pyré

Suroviny na 10 porcí

Dýně očištěná a na kostičky nakrájená 700g, brambory oloupané a nakrájené na kostičky 150g, oloupaná a na kostičky nakrájená jablka 100g, smetana ke šlehání 250g, sůl, pepř bílý

Všechny suroviny mimo smetany do měkka uvaříme, potom rozmixujeme a přidáme provařenou smetanu, osolíme a opepříme.

Bramborové pirohy s ricottou

Suroviny na 10 porcí
Brambory uvařené a oloupané 700g, sůl, kmín, mouka polohrubá 600g, vejce 3 ks, ricotta 400g

Z brambor, mouky, vajec, soli, kmínu a rocotty uděláme těsto, ze kterého vytvoříme noky. Ty vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut.

Dobrou chuť Vám přeje Jiří Švestka,
šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 618 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 18.04.2024 a svátek má Valérie