Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kreslit ženy, ty krásné ženy, jejich geniální linie… Myslím, že mám krásné „povolání“…
(Egon Schiele)

Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Petr Žemlička
6. 9. 2013
Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkouRecept na deset porcí:

Vepřová panenka 1500 g
Smetana ke šlehání 400 g
Lahůdková slanina 300 g
Máslo 100 g
Houby čerstvé 400 g
Sůl 10 g
Pepř ml. 3 g
Olej 100 g

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby, rozehřáté na 180 stupňů.

Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme hříbkovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem. Podáváme se žemlovým knedlíkem.
Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Dobrou chuť Vám přeje Jiří Švestka,
šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur