Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kolika lidem jsi dnes řekl, že je máš rád?
(Robert Fulghum)

Kotlety po pařížsku

IT
18. 5. 2013
Kotlety po pařížskuPro přípravu kotlety na pařížský způsob potřebujeme:

- 600 g vepřové kotlety

- 200 g uzeného masa

- 100 ml kysané smetany

- 50 g hladké mouky

- 2 vejce

- 2 lžíce mléka

- 100 g strouhanky

- koření na mleté maso

- sůl

- olej

POSTUP:

Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.

Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla.

Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.

Kus hovězího 3 od Kondo Yukihiro


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur