Králík na pivě
Benediktýna
25. 1. 2022
Posílám recept, který je v naší rodině moc oblíbený. Je to zdravé dietní jídlo, jako příloha se může podávat nejen knedlík, ale třeba kuskus nebo rýže, brambory. Rychlá příprava, nezabere moc času. Sytý pokrm.
Potřebujeme:
- libovolný počet porcí králíka (u nás doma 4)
- olej
- hladkou mouku
- světlé pivo (2 lahve, nemusí se použít obsah obou)
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
Na rozpáleném oleji osmahneme králíka z obou stran, aby se zatáhl a nepustil šťávu. Když je osmahnutý, podlejeme pivem a dusíme. Podléváme tak dlouho, dokud králík není měkký. Množství piva odhadneme podle toho, kolik omáčky chceme.
Připravíme si jíšku z hladké mouky a vody, rozmícháme a vmícháme do omáčky. Předtím ale maso vyndáme na talíř, aby nepřekáželo. Dosolíme podle chuti.
Kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, doředíme opět pivem nebo vodou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, je to syté. Zdravější varianta: s kuskusem, bramborami, rýží.
Přeji dobrou chuť!
25. 1. 2022

Potřebujeme:
- libovolný počet porcí králíka (u nás doma 4)
- olej
- hladkou mouku
- světlé pivo (2 lahve, nemusí se použít obsah obou)
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
Na rozpáleném oleji osmahneme králíka z obou stran, aby se zatáhl a nepustil šťávu. Když je osmahnutý, podlejeme pivem a dusíme. Podléváme tak dlouho, dokud králík není měkký. Množství piva odhadneme podle toho, kolik omáčky chceme.
Připravíme si jíšku z hladké mouky a vody, rozmícháme a vmícháme do omáčky. Předtím ale maso vyndáme na talíř, aby nepřekáželo. Dosolíme podle chuti.
Kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, doředíme opět pivem nebo vodou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, je to syté. Zdravější varianta: s kuskusem, bramborami, rýží.
Přeji dobrou chuť!
Tweet |