Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Jediné co vím je, že nic nevím.
(Sokratés)

Králík na pivě

Benediktýna
2. 3. 2013
Králík na pivě Posílám recept, který je v naší rodině moc oblíbený. Je to zdravé dietní jídlo, jako příloha se může podávat nejen knedlík, ale třeba kuskus nebo rýže, brambory. Rychlá příprava, nezabere moc času. Sytý pokrm.

Potřebujeme:

- libovolný počet porcí králíka (u nás doma 4)
- olej
- hladkou mouku
- světlé pivo (2 lahve, nemusí se použít obsah obou)
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor

Na rozpáleném oleji osmahneme králíka z obou stran, aby se zatáhl a nepustil šťávu. Když je osmahnutý, podlejeme pivem a dusíme. Podléváme tak dlouho, dokud králík není měkký. Množství piva odhadneme podle toho, kolik omáčky chceme.

Připravíme si jíšku z hladké mouky a vody, rozmícháme a vmícháme do omáčky. Předtím ale maso vyndáme na talíř, aby nepřekáželo. Dosolíme podle chuti.

Kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, doředíme opět pivem nebo vodou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, je to syté. Zdravější varianta: s kuskusem, bramborami, rýží.

Přeji dobrou chuť!


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur