Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
(Pablo Picasso)

Grilovaná kuřecí pochoutka

Venušanka
16. 7. 2006
Grilovaná kuřecí pochoutkaLetní grilování je v plném proudu a vy si možná lámete hlavu, co dobrého a rychlého hostům připravit. Možná vám přijde vhod dnešní recept na grilovaná kuřecí křidýlka v tyminánu.

Potřebujeme:

4 kuřecí či krůtí řízky, 4 stroužky česneku, sůl, půl lžíce citronové šťávy, 1 polévkovou lžíci tymiánu, půl polévkové lžíce bazalky, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 5 lžic olivového oleje, alobal

Kuřecí řízky opláchneme a odblaníme. Připravíme si marinádu tak, že česnek utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem, tymiánem, citronovou šťávou, bazalkou a sójovou omáčkou. Maso naložíme přes noc do marinády a necháme v chladničce odležet.

Před grilováním kuřecí plátky zabalíme do alobalu a propečeme na grilu tak, aby se maso propeklo, ale zůstalo šťavnaté. Podáváme s chlebem, pečivem nebo americkými bramborami.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 620 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.04.2024 a svátek má Marcela