Grilovaná kuřecí pochoutka
Venušanka
16. 7. 2006
16. 7. 2006
Letní grilování je v plném proudu a vy si možná lámete hlavu, co dobrého a rychlého hostům připravit. Možná vám přijde vhod dnešní recept na grilovaná kuřecí křidýlka v tyminánu.
Potřebujeme:
4 kuřecí či krůtí řízky, 4 stroužky česneku, sůl, půl lžíce citronové šťávy, 1 polévkovou lžíci tymiánu, půl polévkové lžíce bazalky, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 5 lžic olivového oleje, alobal
Kuřecí řízky opláchneme a odblaníme. Připravíme si marinádu tak, že česnek utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem, tymiánem, citronovou šťávou, bazalkou a sójovou omáčkou. Maso naložíme přes noc do marinády a necháme v chladničce odležet.
Před grilováním kuřecí plátky zabalíme do alobalu a propečeme na grilu tak, aby se maso propeklo, ale zůstalo šťavnaté. Podáváme s chlebem, pečivem nebo americkými bramborami.
Potřebujeme:
4 kuřecí či krůtí řízky, 4 stroužky česneku, sůl, půl lžíce citronové šťávy, 1 polévkovou lžíci tymiánu, půl polévkové lžíce bazalky, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 5 lžic olivového oleje, alobal
Kuřecí řízky opláchneme a odblaníme. Připravíme si marinádu tak, že česnek utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem, tymiánem, citronovou šťávou, bazalkou a sójovou omáčkou. Maso naložíme přes noc do marinády a necháme v chladničce odležet.
Před grilováním kuřecí plátky zabalíme do alobalu a propečeme na grilu tak, aby se maso propeklo, ale zůstalo šťavnaté. Podáváme s chlebem, pečivem nebo americkými bramborami.
Tweet |