Halušky s hříbky
bertice
20. 12. 2021
Houbařská sezona je v plném proudu, proto nabízíme od čtenářky Bertice recept na Halušky s hříbky.
Potřebujeme:
4 větší brambory, hladká mouka, sůl, 20 dkg hříbků nebo žampionů, cibule, trochu sádla, 4 plátky vykoštěné kotlety nebo libové krkovičky, trochu kmínu.
Brambory nastrouháme, vytlačíme vodu, zahustíme moukou, osolíme. Z těsta uvaříme halušky: buď přes sítko protlačujeme nebo oddělujeme z prkénka kulatým nožem. Vodu mírně osolíme. Po uvaření propláchneme a necháme okapat.
Plátky masa dobře na tenko naklepeme, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo a dáme do trouby zapéct na troše sádla. Nezapomeneme podlévat a obracet. Před dokončením okmínujeme.
Do mísy z varného skla dáme lžičku sádla a na ní osmahneme cibulku a na ní nakrájené hříbky nebo žampiony. Podlijeme trochou vody a podusíme než se odpaří voda. Pak přidáme okapané halušky a promícháme.
Ta talíř klademe halušky s hříbky a na ně dáme upečený plátek masa.
20. 12. 2021

Potřebujeme:
4 větší brambory, hladká mouka, sůl, 20 dkg hříbků nebo žampionů, cibule, trochu sádla, 4 plátky vykoštěné kotlety nebo libové krkovičky, trochu kmínu.
Brambory nastrouháme, vytlačíme vodu, zahustíme moukou, osolíme. Z těsta uvaříme halušky: buď přes sítko protlačujeme nebo oddělujeme z prkénka kulatým nožem. Vodu mírně osolíme. Po uvaření propláchneme a necháme okapat.
Plátky masa dobře na tenko naklepeme, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo a dáme do trouby zapéct na troše sádla. Nezapomeneme podlévat a obracet. Před dokončením okmínujeme.
Do mísy z varného skla dáme lžičku sádla a na ní osmahneme cibulku a na ní nakrájené hříbky nebo žampiony. Podlijeme trochou vody a podusíme než se odpaří voda. Pak přidáme okapané halušky a promícháme.
Ta talíř klademe halušky s hříbky a na ně dáme upečený plátek masa.
Tweet |