Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kdo viděl rozbouřenou ženu a rozbouřené moře spíše by politoval muže než námořníka…
(Victor Hugo)

Halušky s hříbky

bertice
15. 9. 2009
Halušky s hříbkyHoubařská sezona je v plném proudu, proto nabízíme od čtenářky Bertice recept na Halušky s hříbky.

Potřebujeme:

4 větší brambory, hladká mouka, sůl, 20 dkg hříbků nebo žampionů, cibule, trochu sádla, 4 plátky vykoštěné kotlety nebo libové krkovičky, trochu kmínu.

Brambory nastrouháme, vytlačíme vodu, zahustíme moukou, osolíme. Z těsta uvaříme halušky: buď přes sítko protlačujeme nebo oddělujeme z prkénka kulatým nožem. Vodu mírně osolíme. Po uvaření propláchneme a necháme okapat.

Plátky masa dobře na tenko naklepeme, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo a dáme do trouby zapéct na troše sádla. Nezapomeneme podlévat a obracet. Před dokončením okmínujeme.

Do mísy z varného skla dáme lžičku sádla a na ní osmahneme cibulku a na ní nakrájené hříbky nebo žampiony. Podlijeme trochou vody a podusíme než se odpaří voda. Pak přidáme okapané halušky a promícháme.

Ta talíř klademe halušky s hříbky a na ně dáme upečený plátek masa.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur