Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Zkušenost je drahá škola, ale hlupáci do ní nechodí.
(Benjamin Franklin)

Husa s nádivkou

Bertice
3. 9. 2009
Husa s nádivkouSeznam potřebných ingrediencí:

1 husa, 3 lžíce sádla, nádivka: 3 housky, 0,5 l vývaru s husích drobů a křídel, majoránka, 2 menší kyselá jablka, bylinková sůl, bazalka, petržel-kudrnka, česnek, máslo, cibule.

Husu vymažeme rozmačkaným česnekem s bylinkovou solí.

Připravíme si nádivku: housky namočíme ve vývaru.

Z vývaru vyjmeme křídla a droby – krom krku pomeleme spolu s cibulí, přidáme koření, nastrouhaná jablka a nasekané bylinky.

Husu naplníme nádivkou. Potřeme ji máslem a dáme péct do horké trouby. Pečeme cca 2 hodiny, podléváme výpekem a vodou, a to střídavě.

husa

Husu můžeme dát do pekáče na špejle, aby se nepřichytila.

husa

Jako přílohu podáváme dušené červené zelí a knedlíky.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur