Husa s nádivkou
Bertice
20. 11. 2021
20. 11. 2021
Seznam potřebných ingrediencí:
1 husa, 3 lžíce sádla, nádivka: 3 housky, 0,5 l vývaru s husích drobů a křídel, majoránka, 2 menší kyselá jablka, bylinková sůl, bazalka, petržel-kudrnka, česnek, máslo, cibule.
Husu vymažeme rozmačkaným česnekem s bylinkovou solí.
Připravíme si nádivku: housky namočíme ve vývaru.
Z vývaru vyjmeme křídla a droby – krom krku pomeleme spolu s cibulí, přidáme koření, nastrouhaná jablka a nasekané bylinky.
Husu naplníme nádivkou. Potřeme ji máslem a dáme péct do horké trouby. Pečeme cca 2 hodiny, podléváme výpekem a vodou, a to střídavě.
Husu můžeme dát do pekáče na špejle, aby se nepřichytila.
Jako přílohu podáváme dušené červené zelí a knedlíky.
1 husa, 3 lžíce sádla, nádivka: 3 housky, 0,5 l vývaru s husích drobů a křídel, majoránka, 2 menší kyselá jablka, bylinková sůl, bazalka, petržel-kudrnka, česnek, máslo, cibule.
Husu vymažeme rozmačkaným česnekem s bylinkovou solí.
Připravíme si nádivku: housky namočíme ve vývaru.
Z vývaru vyjmeme křídla a droby – krom krku pomeleme spolu s cibulí, přidáme koření, nastrouhaná jablka a nasekané bylinky.
Husu naplníme nádivkou. Potřeme ji máslem a dáme péct do horké trouby. Pečeme cca 2 hodiny, podléváme výpekem a vodou, a to střídavě.
Husu můžeme dát do pekáče na špejle, aby se nepřichytila.
Jako přílohu podáváme dušené červené zelí a knedlíky.
Tweet |