Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Já vím, že je tady bordel, ale domov máš vždycky jen jeden, synáčku.
(Vladimír Jiránek)

Gratinované kuřecí řízky s tolárky

Bertice
1. 7. 2009
Gratinované kuřecí řízky s tolárkyPotřebujeme:

4 kuřecí řízky, 2 plátky šunky, 150 g hříbků,30 g másla, 80 g strouhaného sýru, 2 lžíce oleje, sůl, zeleninová obloha a jako příloha bramborové tolárky nebo americké brambory

Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli, přiklepneme paličkou. Můžeme zajistit párátky nebo jehlami.

Řízky osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Přeložíme na čistou pánvičku a posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a gratinujeme až se sýr začne tavit a na povrchu zrůžoví.

Jako přílohu použijeme buď bramborové tolárky, které jsou velmi efektní a navíc chutné nebo americké brambory. Obloha dle možností- salát okurka, sterilovaná zelenina.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur