Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Vysoká životní úroveň spočívá v tom, že vydáváme peníze, které ještě nemáme, za věci, které nepotřebujeme, abychom imponovali lidem, které nesnášíme.
(Orson Welles)

Maso na cibuli a pórku

heleen1
20. 1. 2022
Maso na cibuli a pórku

Připravíme si na plátky nakrájené, naklepané, osolené a opepřené maso, na kolečka
nakrájený porek a cibuli, ostrý i jemný kečup , boloňskou omáčku a trošku smetany,
nebo mléka.

Na dno nasypu směs porku a cibule, na to položím připravené plátky masa. Pokud jsou to kotlety nebo kýta, což je maso poněkud suché, položím na ně plátky tučnější anglické slaniny. Zakapu ostrým kečupem a opět zasypu porkem s cibulí. Nahoru opět kečup, ostrý i sladký, a přidávám taky boloňskou omáčku. Do rohů pekáče naleju trošku smetany, nebo stačí i mléko. Peču ve vyhřáté troubě asi 45 minut. maso na cibuli a pórku

Hodí se na každé vepřové maso (jenom u těch sušších – kýta a kotleta, používám tu anglickou slaninu).

Jako přílohu můžeme zvolit brambory s tatarskou omáčkou nebo rýži.

maso na cibuli a pórku
Samozřejmě všechny ingredience dá každá kuchařka podle svého uvážení. Někdo má rád jídla ostřejší, jiný ne.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona