Maso na cibuli a pórku
20. 1. 2022
Připravíme si na plátky nakrájené, naklepané, osolené a opepřené maso, na kolečka
nakrájený porek a cibuli, ostrý i jemný kečup , boloňskou omáčku a trošku smetany,
nebo mléka.
Na dno nasypu směs porku a cibule, na to položím připravené plátky masa. Pokud jsou to kotlety nebo kýta, což je maso poněkud suché, položím na ně plátky tučnější anglické slaniny. Zakapu ostrým kečupem a opět zasypu porkem s cibulí. Nahoru opět kečup, ostrý i sladký, a přidávám taky boloňskou omáčku. Do rohů pekáče naleju trošku smetany, nebo stačí i mléko. Peču ve vyhřáté troubě asi 45 minut.
Hodí se na každé vepřové maso (jenom u těch sušších – kýta a kotleta, používám tu anglickou slaninu).
Jako přílohu můžeme zvolit brambory s tatarskou omáčkou nebo rýži.
Samozřejmě všechny ingredience dá každá kuchařka podle svého uvážení. Někdo má rád jídla ostřejší, jiný ne.
Tweet |