Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Někomu je špatně od žaludku, někomu od srdce. Mně je zle od mozku.
(Gabriel Laub)

Kotlety pečené na hlávkovém zelí

Ivana Tichá
4. 9. 2012
Kotlety pečené na hlávkovém zelíSuroviny:

- 6 plátků vepřové kotlety
- 1/2 hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky)
- 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka)
- 2 cibule, česnek sůl, pepř
- syrové, umyté brambory i se slupkou


Postup:

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme.

Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety.

Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti.

Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1, 5. hod. v troubě na 180 st. C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa).

Výhoda? Celý oběd máte hotový najednou (maso, přílohu i zeleninovou oblohu) a výborně chutná.

Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky.

K masu lze udělat ještě jednoduchou náhražku tatarky. Smíchejte 1 zakysanou smetanu light s 1 nadrobno nasekanou cibulkou a 2 strouhanými kyselými okurkami, posolte, opepřete a přidejte trošku grilovacího koření.

Dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 599 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána