Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Vezmete-li k sobě vyhladovělého psa a uděláte z něj zvíře kypící zdravím, nekousne vás. To je zásadní rozdíl mezi psem a člověkem.
(Mark Twain)

Kotlety pečené na hlávkovém zelí

Ivana Tichá
4. 9. 2012
Kotlety pečené na hlávkovém zelíSuroviny:

- 6 plátků vepřové kotlety
- 1/2 hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky)
- 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka)
- 2 cibule, česnek sůl, pepř
- syrové, umyté brambory i se slupkou


Postup:

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme.

Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety.

Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti.

Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1, 5. hod. v troubě na 180 st. C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa).

Výhoda? Celý oběd máte hotový najednou (maso, přílohu i zeleninovou oblohu) a výborně chutná.

Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky.

K masu lze udělat ještě jednoduchou náhražku tatarky. Smíchejte 1 zakysanou smetanu light s 1 nadrobno nasekanou cibulkou a 2 strouhanými kyselými okurkami, posolte, opepřete a přidejte trošku grilovacího koření.

Dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 968 dnů v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.07.2022 a svátek má Bohuslava