Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Můj psychoanalytik mě varoval, ať si neberu tak mladou ženu, ale byla tak krásná, že jsem si našel jiného psychoanalytika.
(Woody Allen)

GULÁŠ - Solenický speciál

Honzan
18. 2. 2008
GULÁŠ - Solenický speciálKdo byl na srazu v Solenicích, ví, o čem je řeč, ti ostatní mohou vynikající gulášek od Honzana připravit doma, aby věděli, oč přišli :-)

Suroviny:
- 5 kg hovězího masa (kližka)
- 1 kg cibule
- 1/2 kg sádla
- hlavička česneku

Koření: sladká paprika, lžička mletého pepře, kmín drcený, Chilli omáčka, kečup -asi tři lžíce (nebo spařené a oloupané rajče), 1 malinká feferonka, 4ks gulášové šťávy (podobné masoxu), hotová jíška Knorr (tmavá), sůl

Maso se odblaní, blány s většími a tuhými šlachami se dají na vývar. Maso se nakrájí na přiměřené kostky. Do tmava se osmahne cibule a nasekaný česnek, maso se orestuje, přidá se koření podle chuti, gulášová šťáva a vše se zalije připraveným horkým vývarem tak, aby maso bylo „potopené“.

Promíchá se, osolí, zakryje poklicí a
uvede do varu a poté se přemístí do předehřáté trouby. V troubě není třeba tolik míchat, podle potřeby se jen dolije vývarem. Po změknutí masa se zahustí suchou jíškou Knorr,a ještě se mohou doladit chutě např. chilli omáčkou.

Na talíři se může posypat krájenou cibulí…

Příloha: nejlépe chutná s chlebem a dobře vychlazeným pivem.



Dobrou chuť přeje Honzan :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona