GULÁŠ - Solenický speciál
Honzan
11. 2. 2022
Kdo byl na srazu v Solenicích, ví, o čem je řeč, ti ostatní mohou vynikající gulášek od Honzana připravit doma, aby věděli, oč přišli :-)
Suroviny:
- 5 kg hovězího masa (kližka)
- 1 kg cibule
- 1/2 kg sádla
- hlavička česneku
Koření: sladká paprika, lžička mletého pepře, kmín drcený, Chilli omáčka, kečup -asi tři lžíce (nebo spařené a oloupané rajče), 1 malinká feferonka, 4ks gulášové šťávy (podobné masoxu), hotová jíška Knorr (tmavá), sůl
Maso se odblaní, blány s většími a tuhými šlachami se dají na vývar. Maso se nakrájí na přiměřené kostky. Do tmava se osmahne cibule a nasekaný česnek, maso se orestuje, přidá se koření podle chuti, gulášová šťáva a vše se zalije připraveným horkým vývarem tak, aby maso bylo „potopené“.
Promíchá se, osolí, zakryje poklicí a
uvede do varu a poté se přemístí do předehřáté trouby. V troubě není třeba tolik míchat, podle potřeby se jen dolije vývarem. Po změknutí masa se zahustí suchou jíškou Knorr,a ještě se mohou doladit chutě např. chilli omáčkou.
Na talíři se může posypat krájenou cibulí…
Příloha: nejlépe chutná s chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Dobrou chuť přeje Honzan :-)
11. 2. 2022

Suroviny:
- 5 kg hovězího masa (kližka)
- 1 kg cibule
- 1/2 kg sádla
- hlavička česneku
Koření: sladká paprika, lžička mletého pepře, kmín drcený, Chilli omáčka, kečup -asi tři lžíce (nebo spařené a oloupané rajče), 1 malinká feferonka, 4ks gulášové šťávy (podobné masoxu), hotová jíška Knorr (tmavá), sůl
Maso se odblaní, blány s většími a tuhými šlachami se dají na vývar. Maso se nakrájí na přiměřené kostky. Do tmava se osmahne cibule a nasekaný česnek, maso se orestuje, přidá se koření podle chuti, gulášová šťáva a vše se zalije připraveným horkým vývarem tak, aby maso bylo „potopené“.
Promíchá se, osolí, zakryje poklicí a
uvede do varu a poté se přemístí do předehřáté trouby. V troubě není třeba tolik míchat, podle potřeby se jen dolije vývarem. Po změknutí masa se zahustí suchou jíškou Knorr,a ještě se mohou doladit chutě např. chilli omáčkou.
Na talíři se může posypat krájenou cibulí…
Příloha: nejlépe chutná s chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Dobrou chuť přeje Honzan :-)
Tweet |