Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Žádná bolest se nesnáší hůř než vzpomínky na štěstí v době neštěstí.
(Dante Alighieri)

PIVNÍ GULÁŠ

tsunami
12. 10. 2007
PIVNÍ GULÁŠPivní guláš je snadný a moc dobrý.

Potřebujeme: 750g vepřového masa (kýta, plec), 500g cibule, 500ml světlého piva, sádlo,
granulovaná jíška tmavá, kmín, sladká paprika, majoránka

Postup:

Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle vzpěníme cibulku a necháme zesklovatět a zprudka na ni osmahneme maso. Když se maso zatáhne, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Důkladně promícháme a podlejeme půlkou piva a dusíme. Když se pivo částečně vydusí, přidáme druhou půlku, sůl a znova dusíme.

Podléváme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak dolejeme horkou vodu do plného hrnce, provaříme a zahustíme granulovanou jíškou, podle ještě chuti opepříme.

Podáváme jako každý guláš s čerstvě nakrájenou cibulkou a chlebem.

Dobrý je také dvoubarevný guláš, který připravíme z hovězího a vepřového masa.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 965 dnů v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 04.07.2022 a svátek má Prokop