PIVNÍ GULÁŠ
tsunami
12. 10. 2007
Pivní guláš je snadný a moc dobrý.
Potřebujeme: 750g vepřového masa (kýta, plec), 500g cibule, 500ml světlého piva, sádlo,
granulovaná jíška tmavá, kmín, sladká paprika, majoránka
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle vzpěníme cibulku a necháme zesklovatět a zprudka na ni osmahneme maso. Když se maso zatáhne, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Důkladně promícháme a podlejeme půlkou piva a dusíme. Když se pivo částečně vydusí, přidáme druhou půlku, sůl a znova dusíme.
Podléváme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak dolejeme horkou vodu do plného hrnce, provaříme a zahustíme granulovanou jíškou, podle ještě chuti opepříme.
Podáváme jako každý guláš s čerstvě nakrájenou cibulkou a chlebem.
Dobrý je také dvoubarevný guláš, který připravíme z hovězího a vepřového masa.
12. 10. 2007

Potřebujeme: 750g vepřového masa (kýta, plec), 500g cibule, 500ml světlého piva, sádlo,
granulovaná jíška tmavá, kmín, sladká paprika, majoránka
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky. Na sádle vzpěníme cibulku a necháme zesklovatět a zprudka na ni osmahneme maso. Když se maso zatáhne, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Důkladně promícháme a podlejeme půlkou piva a dusíme. Když se pivo částečně vydusí, přidáme druhou půlku, sůl a znova dusíme.
Podléváme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak dolejeme horkou vodu do plného hrnce, provaříme a zahustíme granulovanou jíškou, podle ještě chuti opepříme.
Podáváme jako každý guláš s čerstvě nakrájenou cibulkou a chlebem.
Dobrý je také dvoubarevný guláš, který připravíme z hovězího a vepřového masa.
Tweet |