Worchesterové plátky
Šmudlinka
15. 6. 2007
Jednoduché na pánvičce opečené kousky masa okouzlí každého. A hlavní ingrediencí je worchestrová omáčka. Víte o ní něco?
Na recept potřebujeme:
- plátky libovolného masa
- olej
- worchestrová omáčka
Plátky masa nesolíme, worchester je sám o sobě koncentrátem soli, hojně pokapeme omáčkou a olejem. Promneme, aby se vše s masem spojilo a dáme odležet na 24-48 hodin. Poté opékáme na pánvi, pečeme v troubě či grilujeme…
Podáváme s čímkoliv, brambory, hranolkami či jen zeleninovým salátem…
Co je vlastně ta černá omáčka?
Obsahuje rozmanité přísady, které se liší podle zemí původu i výrobců. Téměř v každé však najdete sůl, ocet, cukr, přírodní víno, švestková povidla, směs koření, kterou si každý výrobce pečlivě tají, sladové výtažky, česnekový výtažek a výtažek z papriček chilli, sušený rajčatový protlak.
Některé omáčky jsou ještě dochuceny výtažkem z ančoviček či jiným speciálním kořením.
Použití je velmi rozmanité, nejtradičnější je to do masa, do marinád na grilování či pečení. Vhodné je na bifteky, zvěřinu, ryby, do omáček, ale i do salátů či k ochucení majonéz a dresinků.
Méně známé je již použití do míchaných nápojů.



15. 6. 2007

Na recept potřebujeme:
- plátky libovolného masa
- olej
- worchestrová omáčka
Plátky masa nesolíme, worchester je sám o sobě koncentrátem soli, hojně pokapeme omáčkou a olejem. Promneme, aby se vše s masem spojilo a dáme odležet na 24-48 hodin. Poté opékáme na pánvi, pečeme v troubě či grilujeme…
Podáváme s čímkoliv, brambory, hranolkami či jen zeleninovým salátem…
Co je vlastně ta černá omáčka?
Obsahuje rozmanité přísady, které se liší podle zemí původu i výrobců. Téměř v každé však najdete sůl, ocet, cukr, přírodní víno, švestková povidla, směs koření, kterou si každý výrobce pečlivě tají, sladové výtažky, česnekový výtažek a výtažek z papriček chilli, sušený rajčatový protlak.
Některé omáčky jsou ještě dochuceny výtažkem z ančoviček či jiným speciálním kořením.
Použití je velmi rozmanité, nejtradičnější je to do masa, do marinád na grilování či pečení. Vhodné je na bifteky, zvěřinu, ryby, do omáček, ale i do salátů či k ochucení majonéz a dresinků.
Méně známé je již použití do míchaných nápojů.



Tweet |