Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Šťastný není ten, kdo se druhým zdá, šťastný je ten, kdo se sám pokládá za šťastného.
(Seneca)

Worchesterové plátky

Šmudlinka
15. 6. 2007
Worchesterové plátkyJednoduché na pánvičce opečené kousky masa okouzlí každého. A hlavní ingrediencí je worchestrová omáčka. Víte o ní něco?

Na recept potřebujeme:
- plátky libovolného masa
- olej
- worchestrová omáčka

Plátky masa nesolíme, worchester je sám o sobě koncentrátem soli, hojně pokapeme omáčkou a olejem. Promneme, aby se vše s masem spojilo a dáme odležet na 24-48 hodin. Poté opékáme na pánvi, pečeme v troubě či grilujeme…

Podáváme s čímkoliv, brambory, hranolkami či jen zeleninovým salátem…

Co je vlastně ta černá omáčka?

Obsahuje rozmanité přísady, které se liší podle zemí původu i výrobců. Téměř v každé však najdete sůl, ocet, cukr, přírodní víno, švestková povidla, směs koření, kterou si každý výrobce pečlivě tají, sladové výtažky, česnekový výtažek a výtažek z papriček chilli, sušený rajčatový protlak.

Některé omáčky jsou ještě dochuceny výtažkem z ančoviček či jiným speciálním kořením.

Použití je velmi rozmanité, nejtradičnější je to do masa, do marinád na grilování či pečení. Vhodné je na bifteky, zvěřinu, ryby, do omáček, ale i do salátů či k ochucení majonéz a dresinků.

Méně známé je již použití do míchaných nápojů.











          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona