Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Vězte, že štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.
(Periklés)

Worchesterové plátky

Šmudlinka
15. 6. 2007
Worchesterové plátkyJednoduché na pánvičce opečené kousky masa okouzlí každého. A hlavní ingrediencí je worchestrová omáčka. Víte o ní něco?

Na recept potřebujeme:
- plátky libovolného masa
- olej
- worchestrová omáčka

Plátky masa nesolíme, worchester je sám o sobě koncentrátem soli, hojně pokapeme omáčkou a olejem. Promneme, aby se vše s masem spojilo a dáme odležet na 24-48 hodin. Poté opékáme na pánvi, pečeme v troubě či grilujeme…

Podáváme s čímkoliv, brambory, hranolkami či jen zeleninovým salátem…

Co je vlastně ta černá omáčka?

Obsahuje rozmanité přísady, které se liší podle zemí původu i výrobců. Téměř v každé však najdete sůl, ocet, cukr, přírodní víno, švestková povidla, směs koření, kterou si každý výrobce pečlivě tají, sladové výtažky, česnekový výtažek a výtažek z papriček chilli, sušený rajčatový protlak.

Některé omáčky jsou ještě dochuceny výtažkem z ančoviček či jiným speciálním kořením.

Použití je velmi rozmanité, nejtradičnější je to do masa, do marinád na grilování či pečení. Vhodné je na bifteky, zvěřinu, ryby, do omáček, ale i do salátů či k ochucení majonéz a dresinků.

Méně známé je již použití do míchaných nápojů.











          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 968 dnů v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.07.2022 a svátek má Bohuslava