Závitky v rýžovém papíru
Betyna
23. 6. 2021
23. 6. 2021
Chcete zkusit dobrotu z mletého masa? Pokud ano, nabízíme vám od naší čtenářky Betyny recept na závitky v rýžovém papíře.
Potřebujeme:
- rýžový papír – koupíme v Kauflandu nebo v jiném supermarketu za cca 30 Kč
- mleté maso
- namočený rohlík
- koření
- zeleninu nadrobno nakrájenou podle vlastní chuti,
může být i nadrobno nakrájené zelí, houby apod. …
Postup:
Z mletého masa a přísad vytvoříme náplň, podobnou sekané, do které dáme koření, zeleninu, žampiony nebo jiné houby, případně to, co máme sami rádi.
Rýžový papír namáčíme po několika (4-5) kusech do studené vody na tak dlouho, aby změkl a dalo se s ním dobře pracovat.
Nemusíme se bát, je tenký ale pružný, nebude se trhat!!!
Po jednom vytahujeme kousky papíru na suchou utěrku – nepřilepí se na ni!!!
Na papír dáme přiměřené množství masové náplně – pokud chceme dát do náplně něco tepelně upraveného, počkáme až to vychladne, nedáváme na papír teplé věci. Zabalíme závitky.
Smažíme na pánvičce pořádně kolem dokola, aby papír vevnitř nebyl syrový, osmažíme opravdu dohněda, jinak se nám bude lepit na zuby!
POZOR – závitky se mohou k sobě začít lepit při smažení, necháváme proto mezi nimi odstup…
PŘED smažením papír nelepí!!!
Potřebujeme:
- rýžový papír – koupíme v Kauflandu nebo v jiném supermarketu za cca 30 Kč
- mleté maso
- namočený rohlík
- koření
- zeleninu nadrobno nakrájenou podle vlastní chuti,
může být i nadrobno nakrájené zelí, houby apod. …
Postup:
Z mletého masa a přísad vytvoříme náplň, podobnou sekané, do které dáme koření, zeleninu, žampiony nebo jiné houby, případně to, co máme sami rádi.
Rýžový papír namáčíme po několika (4-5) kusech do studené vody na tak dlouho, aby změkl a dalo se s ním dobře pracovat.
Nemusíme se bát, je tenký ale pružný, nebude se trhat!!!
Po jednom vytahujeme kousky papíru na suchou utěrku – nepřilepí se na ni!!!
Na papír dáme přiměřené množství masové náplně – pokud chceme dát do náplně něco tepelně upraveného, počkáme až to vychladne, nedáváme na papír teplé věci. Zabalíme závitky.
Smažíme na pánvičce pořádně kolem dokola, aby papír vevnitř nebyl syrový, osmažíme opravdu dohněda, jinak se nám bude lepit na zuby!
POZOR – závitky se mohou k sobě začít lepit při smažení, necháváme proto mezi nimi odstup…
PŘED smažením papír nelepí!!!
Tweet |