Kotletka na francouzský způsob
Ivana Tichá
1. 12. 2010
1. 12. 2010
Potřebujeme:
- 600 g vepřové kotlety
- 200 g uzeného masa
- 100 ml kyselé smetany
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- koření na mleté maso
- sůl
- olej
POSTUP:
1. Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.
2. Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla.
3. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.
4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.
- 600 g vepřové kotlety
- 200 g uzeného masa
- 100 ml kyselé smetany
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- koření na mleté maso
- sůl
- olej
POSTUP:
1. Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.
2. Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla.
3. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.
4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.
Tweet |