Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Jediné právo, je právo silnějšího.
(Jirka Bolech)

Kotletka na francouzský způsob

Ivana Tichá
1. 12. 2010
Kotletka na francouzský způsobPotřebujeme:

- 600 g vepřové kotlety
- 200 g uzeného masa
- 100 ml kyselé smetany
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- koření na mleté maso
- sůl
- olej


POSTUP:

1. Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň.

2. Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň v průběhu další přípravy nevytekla.

3. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírové utěrce.

4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 621 den v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.04.2024 a svátek má Marcela