Kozlí koule jako předkrm: deset národních lahůdek
Převzato
3. 8. 2022
Zajímá vás, jaké se kde podávají národní kulinářské specialitky? Přinášíme deset z nich, jak jsou uveřejněny v knize To je skandál!
1. Cena Molida (pokrm s pečenými a rozmačkanými šváby) – Belize
2. Smažené, pečené nebo vařené morče – Ekvádor
3. Párky z krysího masa – Filipíny
4. Sušený ztuhlý jelení penis – Čína
5. Boodog (kůzle pečené ve vaku z pečlivě očištěné a svázané kozlí kůže: kůzle se griluje na otevřeném ohni nebo se opéká nad letovací lampou – Mongolsko
6. Opičí prsty – Indonésie
7. Slavičí jazýčky – Anglie (16. století)
8. Sendviče se soleným koňským masem – Nizozemsko
9. Plody durianu – jihovýchodní Asie (zapáchají úplně stejně jako hnijící mrtvola)
10. Kačapuri, tradiční sýrový koláč v bývalé sovětské republice Gruzii. Roku 1995 musely tamní úřady uzavřít jednu tbiliskou pekárnu, když se ukázalo, že své vyhlášené kačapuri peče v márnici.
Zdroj: kniha To je skandál! (autorem je Karl Shaw)
3. 8. 2022

1. Cena Molida (pokrm s pečenými a rozmačkanými šváby) – Belize
2. Smažené, pečené nebo vařené morče – Ekvádor
3. Párky z krysího masa – Filipíny
4. Sušený ztuhlý jelení penis – Čína
5. Boodog (kůzle pečené ve vaku z pečlivě očištěné a svázané kozlí kůže: kůzle se griluje na otevřeném ohni nebo se opéká nad letovací lampou – Mongolsko
6. Opičí prsty – Indonésie
7. Slavičí jazýčky – Anglie (16. století)
8. Sendviče se soleným koňským masem – Nizozemsko
9. Plody durianu – jihovýchodní Asie (zapáchají úplně stejně jako hnijící mrtvola)
10. Kačapuri, tradiční sýrový koláč v bývalé sovětské republice Gruzii. Roku 1995 musely tamní úřady uzavřít jednu tbiliskou pekárnu, když se ukázalo, že své vyhlášené kačapuri peče v márnici.
Zdroj: kniha To je skandál! (autorem je Karl Shaw)
Tweet |