Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Neříkejte Bohu, co má se svými kostkami dělat.
(Niels Bohr)

Kozlí koule jako předkrm: deset národních lahůdek

Převzato
3. 8. 2022
Kozlí koule jako předkrm: deset národních lahůdekZajímá vás, jaké se kde podávají národní kulinářské specialitky? Přinášíme deset z nich, jak jsou uveřejněny v knize To je skandál!

1. Cena Molida (pokrm s pečenými a rozmačkanými šváby) – Belize

2. Smažené, pečené nebo vařené morče – Ekvádor

3. Párky z krysího masa – Filipíny

4. Sušený ztuhlý jelení penis – Čína

5. Boodog (kůzle pečené ve vaku z pečlivě očištěné a svázané kozlí kůže: kůzle se griluje na otevřeném ohni nebo se opéká nad letovací lampou – Mongolsko

6. Opičí prsty – Indonésie

7. Slavičí jazýčky – Anglie (16. století)

8. Sendviče se soleným koňským masem – Nizozemsko

9. Plody durianu – jihovýchodní Asie (zapáchají úplně stejně jako hnijící mrtvola)
10. Kačapuri, tradiční sýrový koláč v bývalé sovětské republice Gruzii. Roku 1995 musely tamní úřady uzavřít jednu tbiliskou pekárnu, když se ukázalo, že své vyhlášené kačapuri peče v márnici.

Zdroj: kniha To je skandál! (autorem je Karl Shaw)
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 112 dnů v provozu
• 4 938 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.11.2022 a svátek má Zina