Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Za každým velkým majetkem se skrývá zločin.
(Honoré de Balzac)

Pyrenejský hrnec

Lenig
6. 5. 2007
Pyrenejský hrnecPod možná tajuplným názvem Pyrenejský hrnec se ukrývá dobrota, kterou byste rozhodně měli vyzkoušet.

Ingredience:

10 dkg anglické slaniny vcelku
50 dkg fazolových lusek
4 rajčata
cibule
česnek
sůl, pepř
rajský protlak


Postup:

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce rozškvařit – mícháme. Na to dáme nadrobno pokrájenou cibulku. Až zrůžoví, tak vložíme lusky (v zimě používám zamražené lusky i rajčátka).

Nakonec dáme oloupaná a na osminky pokrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 stroužky česneku a podlijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořeno. Dusíme za občasného míchání, případně podlévání až do změknutí fazolí. Nakonec šťávu zahustíme 1 plechovkou rajského protlaku.

Jako přílohu podáváme tmavý chléb, ale lze i vařené brambory. Navrch můžeme na ozdobu přidat zelené koření (nať petrželky, celeru nebo pažitku).

Přátelé, je to vcelku rychlá mňamka a docela dietní, ta trocha slaniny se v tom množství ztratí, ale přesto tomu dodá dobrou chuť.

Připravuji to hlavně v létě, když jsou vlastní zdroje zeleniny, jinak používám mražené produkty.

Vyzkoušejte!!!
Dobrou chuť Vám přeje Lenig



          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 625 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 24.04.2024 a svátek má Jiří