Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Žádná bolest se nesnáší hůř než vzpomínky na štěstí v době neštěstí.
(Dante Alighieri)

Pyrenejský hrnec

Lenig
6. 5. 2007
Pyrenejský hrnecPod možná tajuplným názvem Pyrenejský hrnec se ukrývá dobrota, kterou byste rozhodně měli vyzkoušet.

Ingredience:

10 dkg anglické slaniny vcelku
50 dkg fazolových lusek
4 rajčata
cibule
česnek
sůl, pepř
rajský protlak


Postup:

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce rozškvařit – mícháme. Na to dáme nadrobno pokrájenou cibulku. Až zrůžoví, tak vložíme lusky (v zimě používám zamražené lusky i rajčátka).

Nakonec dáme oloupaná a na osminky pokrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 stroužky česneku a podlijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořeno. Dusíme za občasného míchání, případně podlévání až do změknutí fazolí. Nakonec šťávu zahustíme 1 plechovkou rajského protlaku.

Jako přílohu podáváme tmavý chléb, ale lze i vařené brambory. Navrch můžeme na ozdobu přidat zelené koření (nať petrželky, celeru nebo pažitku).

Přátelé, je to vcelku rychlá mňamka a docela dietní, ta trocha slaniny se v tom množství ztratí, ale přesto tomu dodá dobrou chuť.

Připravuji to hlavně v létě, když jsou vlastní zdroje zeleniny, jinak používám mražené produkty.

Vyzkoušejte!!!
Dobrou chuť Vám přeje Lenig



          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 001 den v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 09.08.2022 a svátek má Roman