Pyrenejský hrnec
Lenig
6. 5. 2007
6. 5. 2007
Pod možná tajuplným názvem Pyrenejský hrnec se ukrývá dobrota, kterou byste rozhodně měli vyzkoušet.
Ingredience:
10 dkg anglické slaniny vcelku
50 dkg fazolových lusek
4 rajčata
cibule
česnek
sůl, pepř
rajský protlak
Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce rozškvařit – mícháme. Na to dáme nadrobno pokrájenou cibulku. Až zrůžoví, tak vložíme lusky (v zimě používám zamražené lusky i rajčátka).
Nakonec dáme oloupaná a na osminky pokrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 stroužky česneku a podlijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořeno. Dusíme za občasného míchání, případně podlévání až do změknutí fazolí. Nakonec šťávu zahustíme 1 plechovkou rajského protlaku.
Jako přílohu podáváme tmavý chléb, ale lze i vařené brambory. Navrch můžeme na ozdobu přidat zelené koření (nať petrželky, celeru nebo pažitku).
Přátelé, je to vcelku rychlá mňamka a docela dietní, ta trocha slaniny se v tom množství ztratí, ale přesto tomu dodá dobrou chuť.
Připravuji to hlavně v létě, když jsou vlastní zdroje zeleniny, jinak používám mražené produkty.
Vyzkoušejte!!!
Dobrou chuť Vám přeje Lenig
Ingredience:
10 dkg anglické slaniny vcelku
50 dkg fazolových lusek
4 rajčata
cibule
česnek
sůl, pepř
rajský protlak
Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce rozškvařit – mícháme. Na to dáme nadrobno pokrájenou cibulku. Až zrůžoví, tak vložíme lusky (v zimě používám zamražené lusky i rajčátka).
Nakonec dáme oloupaná a na osminky pokrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme 2-3 stroužky česneku a podlijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořeno. Dusíme za občasného míchání, případně podlévání až do změknutí fazolí. Nakonec šťávu zahustíme 1 plechovkou rajského protlaku.
Jako přílohu podáváme tmavý chléb, ale lze i vařené brambory. Navrch můžeme na ozdobu přidat zelené koření (nať petrželky, celeru nebo pažitku).
Přátelé, je to vcelku rychlá mňamka a docela dietní, ta trocha slaniny se v tom množství ztratí, ale přesto tomu dodá dobrou chuť.
Připravuji to hlavně v létě, když jsou vlastní zdroje zeleniny, jinak používám mražené produkty.
Vyzkoušejte!!!
Dobrou chuť Vám přeje Lenig
Tweet |