Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Je mnohem lehčí složit hromadu uhlí, než vyznat lásku.
(Emanuele Bolognessi)

Domácí knedlíky z domácí pekárny

Zdena
17. 3. 2010
Domácí knedlíky z domácí pekárnyNespoléhejte na kupované houskové knedlíky a udělejte si pravé domácí, budete spokojeni!

Potřebujeme:

- mléko, zředěné vodou – dohromady 250 ml

- 1,5 g droždí (čerstvé!) rozmělněné v trošce vlažného mléka

- 1 housku (pokrájíme na drobné kostičky)

- 1 celé středně velké vejce

- 500 g polohrubé mouky

- špetku cukru (přisypat do mouky)

Příprava nadýchaných domácích knedlíků je velice jednoduchá, zvládne ji i začátečník.

Pekárnu nastavíme na „program na těsto“ – když se ozve signál, k surovinám přidáme přidáme jednu středně velkou housku, kterou jsme předtím zpracovali na malé stejně velké kostičky.

Z tohoto množství uděláme 4 menší knedlíky, z nich se dá nakrájet zhruba třicet středně silných plátků. Knedlíky vaříme 20 minut v osolené vodě a hlídáme je, aby se nerozvařily.

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota