Knedlíky z domácí pekárny
Zdena
26. 2. 2022
Nespoléhejte na kupované houskové knedlíky a udělejte si pravé domácí, budete spokojeni!
Potřebujeme:
- mléko, zředěné vodou – dohromady 250 ml
- 1,5 g droždí (čerstvé!) rozmělněné v trošce vlažného mléka
- 1 housku (pokrájíme na drobné kostičky)
- 1 celé středně velké vejce
- 500 g polohrubé mouky
- špetku cukru (přisypat do mouky)
Příprava nadýchaných domácích knedlíků je velice jednoduchá, zvládne ji i začátečník.
Pekárnu nastavíme na „program na těsto“ – když se ozve signál, k surovinám přidáme přidáme jednu středně velkou housku, kterou jsme předtím zpracovali na malé stejně velké kostičky.
Z tohoto množství uděláme 4 menší knedlíky, z nich se dá nakrájet zhruba třicet středně silných plátků. Knedlíky vaříme 20 minut v osolené vodě a hlídáme je, aby se nerozvařily.
Dobrou chuť!
26. 2. 2022

Potřebujeme:
- mléko, zředěné vodou – dohromady 250 ml
- 1,5 g droždí (čerstvé!) rozmělněné v trošce vlažného mléka
- 1 housku (pokrájíme na drobné kostičky)
- 1 celé středně velké vejce
- 500 g polohrubé mouky
- špetku cukru (přisypat do mouky)
Příprava nadýchaných domácích knedlíků je velice jednoduchá, zvládne ji i začátečník.
Pekárnu nastavíme na „program na těsto“ – když se ozve signál, k surovinám přidáme přidáme jednu středně velkou housku, kterou jsme předtím zpracovali na malé stejně velké kostičky.
Z tohoto množství uděláme 4 menší knedlíky, z nich se dá nakrájet zhruba třicet středně silných plátků. Knedlíky vaříme 20 minut v osolené vodě a hlídáme je, aby se nerozvařily.
Dobrou chuť!
Tweet |