Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Neříkejte Bohu, co má se svými kostkami dělat.
(Niels Bohr)

Pizza z domácí pekárny

Verunka
1. 11. 2011
Pizza z domácí pekárnyDomácí pekárna se výborně hodí pro těsto na pizzu. Jakmile vyzkoušíte, nebudete chtít dělat těsto jinak než v domácí pekárničce :-)

Suroviny, které potřebujeme těsto na pizzu:

250 ml vody, 1 lžíci soli, 1 lžičku cukru, 50 – 60 ml kvalitního panenského olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2,5 zarovnané lžičky sušeného droždí

Postup:

Na domácí pekárně nastavíme program TĚSTO

Vznikne vynikající těsto, které jde rozválet na hodně tenkou placku. V každé dobré pizzerii nabízejí tenkou pizzu, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být vysoká, není to koláč se zeleninou.

Z tohoto množství vyválíme těsto na dvě pizzy, pečeme v klasické troubě a dá to na dva plechy.

Pak už to znáte: těstíčko potřeme olejem a kečupem, dáme navrch, kdo co rád, posypeme sýrem (bez chyby je mozarella, krásně se zataví a má moc dobrou chuť). Dáme péct necelou půlhodinku na 200°C.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota