Rychlé cukrové rohlíky
...
20. 10. 2009
Postup na rohlíky, které se nenechávají kynout…
Připravíme si 500g polohrubé mouky, do které rozdrobíme 1 a 1/2 kostky droždí, přidáme
nastrouhanou Heru (můžeme také použít máslo) a 13 lžic mléka – pozor, NENECHAT KYNOUT !!
Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků a z nich opatrně vyválíme kruhy, ty potom rozřežeme na trojúhelníky.
Naplníme je nádivkou (můžeme si piřpravit například ořechovou, makovou, povidlovou atd).
Svineme do tvaru rohlíčků. Pečeme při 200 stupních Celsia.
Ještě teplé pečivo obalíme v moučkovém cukru a vychladnuté podáváme.
20. 10. 2009

Připravíme si 500g polohrubé mouky, do které rozdrobíme 1 a 1/2 kostky droždí, přidáme
nastrouhanou Heru (můžeme také použít máslo) a 13 lžic mléka – pozor, NENECHAT KYNOUT !!
Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků a z nich opatrně vyválíme kruhy, ty potom rozřežeme na trojúhelníky.
Naplníme je nádivkou (můžeme si piřpravit například ořechovou, makovou, povidlovou atd).
Svineme do tvaru rohlíčků. Pečeme při 200 stupních Celsia.
Ještě teplé pečivo obalíme v moučkovém cukru a vychladnuté podáváme.
Tweet |