Anglický rohlík
Zdeňka
27. 6. 2011
27. 6. 2011
Potřebujeme:
čtvrtlitrový hrnek vody, necelý hrnek studeného mléka, 1 lžíce domácíhoo sádla, 1 lžíce kvalitního olivového oleje, 2 lžičky soli, 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 50 g žitné chlebové mouky, 600 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 3 lžičky sušeného droždí, anglická slanina, uzený sýr, na potření kombinace olivového oleje a grilovacího koření
Všechny suroviny dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou uvedené v seznamu ingrediencí s výjimkou anglické slaniny a směsi, která se používá na potření.
Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme ho na 2 poloviny a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 kusů a z každého kusu stočíme rohlík od širší strany k nejužší.
Rohlíky naskládáme na pečící papír, potřeme směsí oleje a grilovacího koření a na každý rohlík dáme plátek anglické a postrouháme uzeným sýrem.
Pečeme podle toho, jak nám peče trouba, zhruba 20-30 minut asi na 190 stupňů.
čtvrtlitrový hrnek vody, necelý hrnek studeného mléka, 1 lžíce domácíhoo sádla, 1 lžíce kvalitního olivového oleje, 2 lžičky soli, 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 50 g žitné chlebové mouky, 600 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 3 lžičky sušeného droždí, anglická slanina, uzený sýr, na potření kombinace olivového oleje a grilovacího koření
Všechny suroviny dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou uvedené v seznamu ingrediencí s výjimkou anglické slaniny a směsi, která se používá na potření.
Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme ho na 2 poloviny a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 kusů a z každého kusu stočíme rohlík od širší strany k nejužší.
Rohlíky naskládáme na pečící papír, potřeme směsí oleje a grilovacího koření a na každý rohlík dáme plátek anglické a postrouháme uzeným sýrem.
Pečeme podle toho, jak nám peče trouba, zhruba 20-30 minut asi na 190 stupňů.
Tweet |