Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Kdo myslí jenom na sebe, ochudí jiné o sebe, ochudí sebe o jiné, zakrní a pak zahyne…
(Jan Werich)

Anglický rohlík

Zdeňka
27. 6. 2011
Anglický rohlíkPotřebujeme:

čtvrtlitrový hrnek vody, necelý hrnek studeného mléka, 1 lžíce domácíhoo sádla, 1 lžíce kvalitního olivového oleje, 2 lžičky soli, 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 50 g žitné chlebové mouky, 600 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 3 lžičky sušeného droždí, anglická slanina, uzený sýr, na potření kombinace olivového oleje a grilovacího koření

Všechny suroviny dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou uvedené v seznamu ingrediencí s výjimkou anglické slaniny a směsi, která se používá na potření.

Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme ho na 2 poloviny a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 kusů a z každého kusu stočíme rohlík od širší strany k nejužší.

Rohlíky naskládáme na pečící papír, potřeme směsí oleje a grilovacího koření a na každý rohlík dáme plátek anglické a postrouháme uzeným sýrem.

Pečeme podle toho, jak nám peče trouba, zhruba 20-30 minut asi na 190 stupňů.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 599 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána