Domácí škvarky
Ája
18. 4. 2022
Potřebujeme: sádlo nebo prorostlý bůček, skleničku piva na podlití
Výhoda: připravujeme v domácí pekárně (háky necháváme!)
Z bůčku odkrojíme kůži a nakrájíme ho na stejnoměrné kostičky. Na domácí pekárně nastavíme program „Marmeláda“. Celý cyklus zopakujeme minimálně dvakrát. Hlídáme, aby škvarky zezlátly, ale nespálily se. Sádlo slijeme z nádoby přes cedník. Když nesníme všechny najednou, schováme do lednice :‑)
Výborně chutnají s křenem, chlebem a správně chlazeným pivkem :‑)
18. 4. 2022

Výhoda: připravujeme v domácí pekárně (háky necháváme!)
Z bůčku odkrojíme kůži a nakrájíme ho na stejnoměrné kostičky. Na domácí pekárně nastavíme program „Marmeláda“. Celý cyklus zopakujeme minimálně dvakrát. Hlídáme, aby škvarky zezlátly, ale nespálily se. Sádlo slijeme z nádoby přes cedník. Když nesníme všechny najednou, schováme do lednice :‑)
Výborně chutnají s křenem, chlebem a správně chlazeným pivkem :‑)
Tweet |