Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Doutník – páchnoucí nať z plevele, která má na jednom konci oheň, na druhém blázna.
(Abraham Lincoln)

Domácí chleba s dýňovými semínky

Jarmila
21. 7. 2012
Domácí chleba s dýňovými semínkySemínka obsahují cenné látky pro náš organismus, a proto vám nabízím recept na upečení domácího chleba, kam se sezamová, dýňová nebo slunečnicová semínka přidávají.

Potřebujeme:

- 350ml vody
- 2 lžičky olivového oleje
- 1,5 lžičky sušeného mléka
- 2 lžičky cukru
- 2,5lžičky soli
- 2 lžičky octa
- 510g hladké mouky (můžeme zkombinovat víc druhů)
- 1,5lžičky sušeného droždí
- 2,5l – 3 lžičky nejrůznějších semínek

Postup:

Do pekárny vložíme nejdříve tekuté a pak teprve sypké suroviny. Nasypeme droždí a pekárnu zapneme, nastavíme základní program. Semínka přidáme až po pípnutí.

Kdo nemá rád chleba, může si upéct housky nebo bagety.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota