Domácí chleba s dýňovými semínky
Jarmila
21. 7. 2012
Semínka obsahují cenné látky pro náš organismus, a proto vám nabízím recept na upečení domácího chleba, kam se sezamová, dýňová nebo slunečnicová semínka přidávají.
Potřebujeme:
- 350ml vody
- 2 lžičky olivového oleje
- 1,5 lžičky sušeného mléka
- 2 lžičky cukru
- 2,5lžičky soli
- 2 lžičky octa
- 510g hladké mouky (můžeme zkombinovat víc druhů)
- 1,5lžičky sušeného droždí
- 2,5l – 3 lžičky nejrůznějších semínek
Postup:
Do pekárny vložíme nejdříve tekuté a pak teprve sypké suroviny. Nasypeme droždí a pekárnu zapneme, nastavíme základní program. Semínka přidáme až po pípnutí.
Kdo nemá rád chleba, může si upéct housky nebo bagety.
21. 7. 2012

Potřebujeme:
- 350ml vody
- 2 lžičky olivového oleje
- 1,5 lžičky sušeného mléka
- 2 lžičky cukru
- 2,5lžičky soli
- 2 lžičky octa
- 510g hladké mouky (můžeme zkombinovat víc druhů)
- 1,5lžičky sušeného droždí
- 2,5l – 3 lžičky nejrůznějších semínek
Postup:
Do pekárny vložíme nejdříve tekuté a pak teprve sypké suroviny. Nasypeme droždí a pekárnu zapneme, nastavíme základní program. Semínka přidáme až po pípnutí.
Kdo nemá rád chleba, může si upéct housky nebo bagety.
Tweet |