Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Jsou lidé, kteří se i vnitřně odívají, jak to vyžaduje móda.
(Berthold Auerbach)

Domácí housky

Annamarie
13. 6. 2012
Domácí houskyPotřebujeme:

- 500 g hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 menší lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 ml mléka
- 250 ml vlažné vody
- lžička máku na posypání

olej na potření plechu
100 ml vody

Postup:

Mouku promícháme s droždím, přidáme sůl, olej, mléko a vodu a vytvoříme těsto. Když je hladké, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout necelou hodinu.

Potom těsto znovu prohněteme. Vál pomoučíme, těsto opatrně vyklopíme a opět prohněteme. Vytvarujeme váleček a ten rozkrájíme na deset až dvanáct kusů. Z každého kousku odebereme třetinu těsta. Z většího kousku vytvaruje cca 30 cm dlouhý váleček, z menšího zhruba poloviční.

Delší váleček přehneme tak, aby měl tvar podkovy, mezi něj vložíme kratší a společně jej upleteme do copánku. Konce válečků pevně přitiskneme k sobě a vytvoříme tak housku. Plech potřeme olejem, na plech položíme housky a necháme vykynout dalších 15 minut.

Vložíme do trouby, kterou předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Housky potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme zhruba 30 minut.

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 598 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána